Sledujte nás:

Ušetřete kalorie na svátečním pohoštění s Bonduelle

Zpět

Ačkoliv je štědrovečerní večeře jednou za rok a není proto žádným velkým prohřeškem si výjimečně dopřát a naplánovat si navýšení kalorického příjmu, přeci jen není na škodu sem tam nějaké ty kalorie ušetřit. Myslete na to, že Vánoce nejsou pouze o výjimečné štědrovečerní večeři, ale představují také spoustu jiných lákadel a vánočních dobrot. Těm lze odolávat méně nebo více, avšak málokdo se dokáže zříci svátečního mlsání úplně. Z toho důvodu se snažte odlehčit nejen štědrovečerní pokrmy, ale také silvestrovské pohoštění pro přátele. Bonduelle přináší několik praktických předvánočních rad:

  • Do bramborového salátu přidejte letos více zeleniny. Zelenina by měla tvořit větší část pokrmu a tak na to nezapomínejte ani na Štědrý den. V nabídce společnosti Bonduelle naleznete vše, co budete k přípravě lahodného a zdravého bramborového salátu potřebovat. Ať už dáváte přednost mražené nebo konzervované zelenině, Bonduelle nabízí oba tyto způsoby úpravy ve variantě Vapeur. Tato zelenina je unikátní svou přípravou v páře, díky které si zachovává nutriční vlastnosti odpovídající zelenině čerstvé.Máte-li rádi netradiční chutě, připravte letos salát jinak a zdravě. Vmíchejte k bramborám luštěniny, jako je cizrna, čočka a fazole Bonduelle Vapeur, kysané zelí, mrkvičky Bonduelle Vapeur, sterilované okurky a zálivku připravte ze zakysané smetany, bílého jogurtu a lžíce kvalitní sójové omáčky.

  • Kalorickou majonézu na zamíchání salátu nahraďte méně tučnou zakysanou smetanou nebo ještě lépe hustým bílým jogurtem. Při použití 200 g majonézy přidáte salátu 5600 kJ navíc, při jejím nahrazení 15% zakysanou smetanou ušetříte na stejném množství přibližně 4300 kJ. Pokud odlehčíte salát bílým jogurtem, můžete snížit jeho energetickou hodnotu o více než 5000 kJ! Vyzkoušet můžete výborný bramborový salát s koprem a zakysanou smetanou, který naleznete jako nejnovější recept týdne zde.
  • Kapra nebo řízek můžete zkusit letos upravit jiným způsobem, než je zrovna smažení. Co takhle upéct filety na přírodní způsob pokapané citrónovou šťávou v troubě do křupava nebo zabalené v alobalu? Pokud si přeci jen smaženou rybu nemůžete odepřít, nezapomeňte pokládat filety do pánve až na rozpálený olej a poté zbavte řízek přebytečného tuku papírovým ubrouskem.

 

 

  • Téma vánoční pohoštění ale nekončí štědrovečerní večeří, pokračuje i několik následujících dní návštěvami rodiny a přátel. Stejně tak jako vy, ani vaše návštěvy už nemají po několika dnech přejídání se chuť na vysoce energeticky vydatné a těžké pohoštění, jakým mohou být chlebíčky s majonézou. Zkuste letos připravit odlehčenou variantu a namažte na jednohubky cizrnový hummus nebo čočkový tataráček podle receptu od Bonduelle. Pomazánky můžete na stůl také postavit v malých mističkách a nakrájet k nim zeleninové hranolky z okurky, mrkve nebo papriky. Uvidíte, že to ocení nejen vaši hosté, ale vy se po lehčím občerstvení budete cítit také mnohem lépe a návštěvu si více užijete.

Bílé, trochu zelené, ale v každém případě chutné Vánoce, vám ze srdce přeje Bonduelle.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 01. 2018 22:50
já rybu také peču v troubě, je to méně pracné než smažení a navíc i méně kalorické
13. 12. 2016 10:51
Taky dávám o Vánocích přednost klasice, v rozumném množství, a nevynechávám pohyb :-) ... a za ty tři roky co jsem na STOBu jsem o Vánocích nepřibrala :-) Přeji všem krásné a pohodové Vánoční svátky! :-)
13. 12. 2016 10:08
Moc krásně napsané, Hani, ostatně jako vždy -:)
13. 12. 2016 08:10
Hani, krásně jsi to napsala, jako vždy. Vánoce, jsou vánoce, i s těmi všemi dobrotami a krásami okolo. Nenechám si je vzít, ale nebudeme to přehánět s množstvím a na všechny návštěvy pěkně pěšky, žádné auto. A co nejvíc venčení pejska a vnoučat. Ať těch vánočních kil je co nejméně.
13. 12. 2016 07:53
Plechovka s kukuřicí od Bonduelle pro mě znamená vzpomínky na rybářské závody, kdy si kukuřičku kupuji pro rybičky a pravda je, že jim mooooc chutná. :-)))) Co se týče vánočního "hodování", tak dodržuji tradiční vánoční menu, od cukroví, vánočky, houbového kuby, bramborový salát, smaženého kapříka (mňam), rybí polévku, jablečný závin s ořechy, punč a velkou mísu ovoce. Nehraju si na "Otesánka", jím vše, ale v rozumném množství. :-)))) To je nejdůležitější a to pak není třeba "odlehčování" a "maření" české klasiky, ba naopak, vychutnat si s úsměvem a po každém kaloričtějším jídle vyběhnout ven na pěknou zimní procházku, a kdyby byl sníh, což bohužel už několik let není - tak nasadit běžky a hurá do přírody. Všechno je o příjmu a výdeji. :-) Pravda je, že "experimentovat" s jídly můžeme kdykoliv během roku, ale Vánoce - ty mají své kouzlo pro své tradice a nádhernou atmosféru a tak si je užijme v radosti a spokojenosti s tím co máme rádi a především s těmi, kteří jsou našemu srdíčku blízcí.

Naši partneři