Sledujte nás:

Kategorie potravin

Mouka pohanková
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1480 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 0.2 g
Tuky: 2.5 g Cukry: 0.5 g
Sacharidy: 70 g Vláknina: 4.2 g
Sůl: 0 g

Pohanková mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Pohanka obsahuje navíc rutin a rostlinné steroly, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Pohanková mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu kaší, palačinek, knedlíků apod. Pohanková mouka obsahuje příznivé látky, jedná se však stále o mouku, která je bohatým zdrojem energie, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.

Náhrada

V přiměřeném množství můžete pohankovou mouku používat, nahradit ji můžete celozrnnou moukou z bežnějších druhů obilovin.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři