Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vlašské ořechy (nesolené)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 2780 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 9.2 g
Tuky: 61 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 12 g Vláknina: 6.2 g
Sůl: 0 g

Ořechy obsahují velké množství tuku s vysokým obsahem prospěšných nenasycených mastných kyselin, dále bílkoviny s poměrně vysokou biologickou hodnotou, vitaminy a další ochranné látky (antioxidanty, fytosteroly) a minerální látky. Vlašské ořechy jsou zdrojem některých vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a mědi. Ořechy jsou energeticky velmi bohaté, proto není vhodné konzumovat větší množství. Obsahují však řadu pozitivně působících látek, proto by se neměly zcela vynechávat ani při redukční dietě, doporučuje se konzumace maximálně 20 g ořechů za den.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři