Sledujte nás:

Kategorie potravin

Želatina (v suchém stavu)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1440 kJ
Bílkoviny: 86 g SAFA: 0 g
Tuky: 0 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.15 g

Želatina je kolagen získaný nejčastěji z vepřové nebo hovězí kůže. Jedná se o čistou lehce stravitelnou bílkovinu, bílkovina sice není plnohodnotná, ale její příjem je důležitý pro správnou funkci kloubů, stavbu pojivové tkáně, chrupavek, kostí, nehtů apod. Želatinu můžete tedy používat pro přípravu aspiků, dezertů, krémů a dalších pokrmů. Dejte však pozor na ostatní přidané suroviny. Krémy a dezerty například připravujte z nízkotučného tvarohu, do aspiku dejte jen méně tučné maso, libovou šunku, zeleninu apod.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři