Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninová polévka s fazolemi

Zpět
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, chilli papričky

Energetická hodnota celkem: 5169 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 156, SAFA (g): 20, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 52, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ

Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Den předem dejte namočit fazole do vody s chilli papričkou. Pokud si nevzpomenete den předem, nechte fazole máčet alespoň 3 hodiny. Poté vodu slijte a natočte novou. Vařte cca 1,5 hodiny, var urychlí přidání půl lžičky jedlé sody. V druhém hrnci si rozpalte olej. Nakrájejte veškerou zeleninu na kostičky a postupně ji vložte do hrnce s olejem. Opékejte zeleninu do mírného zhnědnutí, zabere to asi 15 minut. Je potřeba ji míchat, aby se nespálila. Poté zalijte zeleninu vývarem a vodou. Je možné použít pouze vodu, ale vývar polévku chuťově vylepší. Krátce povařte, nakonec přidejte uvařené a slité fazole, podle chuti osolte a opepřete a polévka je hotová.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 05. 2019 19:25
fazole miluji, rozhodně zkusím něco podobného, vydatná polévka, co zasytí

Naši partneři