Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené brambory se zeleninou a strouhaným tvarohem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, kmín, pažitka, malé množství soli

Energetická hodnota celkem: 1520 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Brambory očistíme a nakrájíme, dle velikosti například na čtvrtiny. Zeleninu si také očistíme a nakrájíme. Vše ochutíme malým množství soli (případně lze i vynechat), pepřem, kmínem a pokapeme olejem. Rozpálíme si troubu a nejprve dáme péct brambory (na plechu nebo v zapékací misce). Po cca 20 minutách přidáme nakrájenou cibuli a papriku a pečeme dalších cca 10 minut, dokud nejsou brambory i zelenina měkké. Na závěr přidáme nastrouhaný nebo nadrolený tvrdý tvaroh a krátce zapečeme pod grilem. Před podáváním posypeme čerstvou pažitkou.

Fotografie

Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 11. 2019 18:33
zajímavý tip s tím tvarohem
24. 11. 2017 15:41
to bude oje dnešní večeře, tak jsem zvědavá :-)
22. 11. 2017 07:56
je to dobré i s jinou zeleninou třeba brokolice , česnek , brambor
16. 11. 2017 17:53
Určitě vyzkouším. Přidám ještě cuketu.
16. 11. 2017 12:37
to by mohlo být dobré
14. 11. 2017 20:53
jednoduchá jídla mám ráda
14. 11. 2017 17:33
Jednoduché a určitě chutné!
14. 11. 2017 17:29
Jj, bylo to mňam ;-)
14. 11. 2017 16:54
Vypadá to dobře.
14. 11. 2017 12:50
Krásně to vypadá.
13. 11. 2017 19:51
Jednoduché a zdravé.
13. 11. 2017 19:07
Skvělý nápad, děkuji určitě brzy vyzkouším.
13. 11. 2017 18:44
Mňam, to vypadá dobře.
13. 11. 2017 11:20
Brambory na dnes plánují, takže to hned realizují.
13. 11. 2017 10:30
Děkuji za tip vyzkouším
13. 11. 2017 10:10
Já bych asi přidala hrášek, ten mám ráda, ale zeleninu si může každý upravit dle libostí...
13. 11. 2017 09:13
No nápad je to "zapečení" tvrdým tvarohem, to vyzkouším...jinak je to ale véééélmi dietní. Přidala bych vejce a šunku - no ale pak už jsme v jiném receptu :-)))
13. 11. 2017 08:57
Díky za recept. Zkusím
13. 11. 2017 08:25
Chybí mi tam vejce, asi jsem příliš konzervativní
13. 11. 2017 07:29
Snad to bude i dobré.
13. 11. 2017 07:25
Francouzské brambory jinak - dobrý tip.
13. 11. 2017 06:42
Díky za inspiraci :-)

Naši partneři