Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Tuňákový tatarák

Zpět
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, chilli, petržel, koriandr

Energetická hodnota celkem: 1755 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 585 kJ

Bílkoviny (g): 16.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 2.7, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 1.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Smíchejte nadrobno posekanou šalotku, nasekané kapary, olivový a sezamový olej, rybí a sojovou omáčku. Rajče zbavte slupky, odstraňte zrnka, nakrájejte a přimíchejte. Nakonec ostrým nožem nakrájejte tuňáka na co nejmenší kostičky a přimíchejte do směsi. Na závěr můžete dochutit nasekanými chilli papričkami, koriandrem a petrželí, podle potřeby dosolit a zakápnout šťávou z citronu nebo limetky, aby si tuňák uchoval pěknou barvu. Podávat můžete s opečenou bagetkou nebo jiným pečivem.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 10. 2017 07:53
To vypadá úžasně. :-)
23. 10. 2017 09:35
vyzkouším...

Naši partneři