Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Slávky na bílém víně

Zpět
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 2095 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 4, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1048 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 2, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Slávky (cca 1 kg nevyloupaných slávek) očistěte, vložte do misky a zalijte studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme. Rozpalte na hluboké pánvi olej. Osmahněte na něm nakrájený česnek a jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata. Směs osolte a opepřete. Přilijte víno a na ostrém plameni přiveďte k varu. Vložte slávky a přiklopte pánev. Duste asi 5 minut. Poté jsou slávky hotové, servírujte je s pečivem nebo rizotem. Šťávu nevylévejte, použijte ji na přípravu rizota nebo na namáčení pečiva. Slávky, které jsou zavřené, vyhodíme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři