Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rybí salát Ceviche

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Halibut (syrový)400
Rajčata 250
Cibule šalotka80
Citronová šťáva75

Dochucovadla:

sůl, pepř, koriandr, chilli

Energetická hodnota celkem: 2492 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 4, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 623 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Pro přípravu lze využít jakoukoli bělomasou rybu (mořský vlk, platýs, treska), případně i lososa, podmínkou však je, aby byla ryba opravdu čerstvá. Rybu nakrájíme na kostky, cibuli a rajčata (jen tuhou vnější část bez zrníček) nakrájíme na drobno. Osolíme a opepříme, přidáme chilli a koriandr a zakapeme větším množstvím citronové nebo limetové šťávy. Necháme odležet cca 20 minut v lednici. Kyselina citronová způsobí tzv. denaturaci bílkovin a maso se "uvaří" za syrova. Salát podáváme například s celozrnným pečivem.

Fotografie

Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 11. 2017 18:34
Asi je to dobré, ale syrová ryba mě moc neláká.
01. 11. 2017 17:26
mohlo by být dobré
31. 10. 2017 07:36
Já to vyzkouším, ale musím sehnat opravdu čerstvou rybu :-)
31. 10. 2017 07:23
No to bych asi nedal
31. 10. 2017 06:25
Salát z čerstvé ryby nebudu riskovat.
30. 10. 2017 23:52
Tak tohle určitě vyzkouším, mám moc ráda tataráček z lososa a syrové ryby mě zdaleka neděsí tak jako ústřice apod.
30. 10. 2017 23:22
Tohle mne láka vyzkoušet.
30. 10. 2017 19:31
tak toto mě neláká
30. 10. 2017 18:03
Sýrovou rybu jsem ještě nejedla ale vyzkouším
30. 10. 2017 13:49
Syrovou rybu jsem ještě nejedla.
30. 10. 2017 10:11
Halibuta jsem měla v sobotu, byl tedy tepelně zpracovaný a byl výborný. Dřív jsem si taky myslela, že bych syrovou rybu jist nemohla, nemám moc v oblibě ani tatarák klasický kvůli krvi. Ale takový tataráček z lososa nebo jen lehce upravený steak z tuňáka, to je dobrota veliká.
30. 10. 2017 09:19
Tedy radši sním usmaženého cvrčka, než syrovou rybu......
30. 10. 2017 04:55
možná někdy vyzkouším, až najdu odvahu jíst syrové ryby.....

Naši partneři