Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rizoto se špenátem a uzeným lososem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 7899 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 288, SAFA (g): 21, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Šalotku nakrájíme na drobno, cuketu na kostičky. Na troše oleje krátce necháme zpěnit šalotku (cibulka nesmí zhnědnout), přidáme cuketu a po chvíli i rýži, kterou minutu osmahneme společně se zeleninou. Směs podlijeme částí zeleninového vývaru a necháme vyvařit. To několikrát opakujeme, dokud nezačne být hmota mazlavější a rýže už téměř měkká. Poté přidáme floru gold, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a na úplný závěr i čerstvý baby špenát. Rizoto až nyní dosolíme a dopepříme podle chuti. Poté, co špenátové lístky slehnou, vypneme plotýnku a do rizota přidáme i kousky uzeného lososa.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 08. 2018 20:13
Nová inspirace.
20. 08. 2018 15:47
Protože uzeného lososa mám moc ráda bylo by mi ho líto do rizota :-)asi bych ho zobala k hotové rýži a nepřidávala bych ho dovnitř.
20. 08. 2018 06:07
To by mohla být dobrůtka, díky za inspiraci :-)

Naši partneři