Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Lasagne s rajčaty, tuňákem a cottage cheese

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, pepř (hmotnost hotového pokrmu 800 g - 1 porce cca 400 g)

Energetická hodnota celkem: 3987 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 12, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1994 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 52, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Lasagne pár minut předvaříme v osolené vodě a vložíme do mísy se studenou vodou, aby se nám neslepily (nebo použijeme čerstvé lasagne, které se nemusí předvářet). Pokud máme konzervovaná rajčata v kuse, tak je pokrájíme. Rajčata ochutíme sušenou bazalkou a pepřem, případně dle chuti i trochou česneku. Připravíme si pekáček a postupně vkládáme vrstvy. Na dno pekáčku dáme trochu rajčatové omáčky, poté střídáme lasagne, omáčku, tuňáka, cottage a zakončíme vrstvou rajčat a cottage. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

15. 09. 2018 13:43
Hmm, to vypadá zajímavě!
13. 09. 2018 04:38
Díky za inspiraci :-).
11. 09. 2018 16:20
To si udělám v pátek na oběd

Naši partneři