Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát s pečenou zeleninou a sýrem feta

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, oregano

Energetická hodnota celkem: 2424 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 12, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1212 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Dýni nejprve upečte (můžete upéct i v kuse nebo nakrájejte na kostky), pečte na plechu při 170 °C doměkka. K dýni po chvíli přidejte celou papriku, když je dýně měkká, tak ji vyndejte a papriku ještě pečte chvíli při vyšší teplotě pod grilem. Papriku vyndejte, dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií, aby se zapařila. Po vychladnutí papriku oloupejte a nakrájejte. Salát omyjte (můžete použít jakýkoli listový salát) a nakrájejte, přidejte vychladlou papriku a dýni, lehce zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a chilli. Připravte si dresink z bílého jogurtu, oregana, olivového oleje a soli. Zeleninu lehce promíchejte s dresinkem a posypte dýňovými semínky a rozdrobeným sýrem.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2018 10:39
To vypadá na další dýňovou dobrotu, díky.
03. 12. 2018 21:25
To vypadá jako dobrota....tisknu a ukládám
03. 12. 2018 21:07
Oj, "dýňový týden" v němž jsme zpracovali polovinu obří dýně od sousedky, máme za sebou :-), ale recept se určitě hodí. Žádnou podobnou alternativu jsem zatím nezkoušela. Ve sklepě máme ještě dýně Hokaido, tak bude příležitost, díky.
03. 12. 2018 06:48
To bude určitě dobrůtka :-)
03. 12. 2018 05:15
Samé dobré věci

Naši partneři