Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čočka s vejcem na italský způsob

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn, sůl, bobkový list, hmotnost hotového pokrmu (čočka bez vejce) 860 g

Energetická hodnota celkem: 5372 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 152, SAFA (g): 17, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1791 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 50.7, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 12.3, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Čočku předem namočíme a uvaříme s bobkovým listem do měkka. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, orestujeme na troše oleje do světle hnědé barvy. Přidáme rozmarýn a na větší kostky nakrájený lilek a krátce opečeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odvařit. Osolíme, přidáme uvařenou čočku a promícháme. Přidáme nastrouhaný parmezán a dle chuti můžeme případně zjemnit máslem. Připravíme si zastřené vejce. Vodu ochucenou kapkou octa přivedeme k varu a ztlumíme trochu teplotu. Vodu v hrnci zamícháme, aby se vytvořil vír, doprostřed vlijeme vajíčko a vaříme cca 3-4 minuty.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 12. 2019 14:01
Změna je život. Ale manžel není přístupný experimentů, takže na Nový rok klasiku a já si pak zkusím něco "nového". S lilkem bude určitě lahůdka.
30. 12. 2019 13:46
Zajímavá varianta, neznám, díky za tip :-)
30. 12. 2019 06:46
Díky za recept, někdy vyzkouším :-).
29. 12. 2019 19:17
Zajímavá variace o které jsem ještě nikdy neslyšela. Asi zkusím, díky za recept.
29. 12. 2019 16:49
Tak to vypadá moc dobře! To vyzkouším a určitě nám bude chutnat :-)

Naši partneři