Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Polentový zeleninový koláč

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

hmtotnost hotového pokrmu 1200 g

Energetická hodnota celkem: 5243 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 134, SAFA (g): 26, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 524 kJ

Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 2.6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Do hrnce dáme mléko a vodu, zahřejeme a vsypeme polentu. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Přidáme nastrouhaný parmezán. Necháme krátce vychladnout, vmícháme cottage, vejce a libovolnou zeleninu (např. hrášek, mrkev, fazolky), zelenina může být i sterilovaná nebo mražená. Dle chuti osolíme a promícháme. Směs vlijeme do koláčové formy a pečeme při 180 stupních, dokud směs neztuhne. Po 15 minutách pečení přidáme pokrájenou nebo natrhanou mozzarellu.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 09. 2019 10:21
Určitě vyzkouším. :-)
02. 09. 2019 10:39
Polentu jsem ještě nezkoušela , určitě vyzkouším
02. 09. 2019 08:56
ajanka: Polenta má takovou trochu specifickou chuť a ne každému chutná. Takže není třeba se do ní nutit :-)
02. 09. 2019 04:52
No něco podobného jsem zkoušela a vůbec mě to nechutnalo

Naši partneři