Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Gröstl se šunkou a mátou

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

máta

Energetická hodnota celkem: 3956 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 129, SAFA (g): 13, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 989 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 32.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Wasa chléb nalámeme na kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Lilek pokrájíme na dvoucentimetrové kousky, poklademe do síta, posolíme a necháme 10 minut odstát. Nakrájíme cibuli, česnek nasekáme na kousky. Rajčata položíme na 10 sekund do vroucí vody, následně zchladíme pod studenou vodou a sloupneme slupku. Lilek vymačkáme. Na oleji restujeme cibuli, šunku a česnek. Přidáme lilek a zalijeme vínem. Přidáme rajčata a vaříme dalších 15 minut. Křupavý chléb a brambory opečeme na másle. Smícháme se směsí a nasekanou mátou. Servírujeme ozdobené zakysanou smetanou.

Hodnocení (18 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 03. 2013 12:41
Wasu koupíš na řetězcích, já ji kupuju v DM nebo Glóbusu, někdy v Tescu nebo na Sparu. Je mooc dobrá:-).
03. 03. 2013 14:39
...miluju lilek :-)
03. 03. 2013 13:48
nemám ráda lilek :-), šel by něčím nahradit ?
03. 03. 2013 11:37
Tak zkusím dnes na oběd a uvidíme :-)
02. 03. 2013 21:10
nějak mi tam nesedí ten křehký chléb?
01. 03. 2013 19:43
Napište komentář...
01. 03. 2013 18:44
taky vyzkouším
28. 02. 2013 19:21
taky vyzkouším
26. 02. 2013 21:06
V sobotu vyzkouším.
26. 02. 2013 18:44
wasa je jen značka ne .. jinak je to klasický knacerbrot
25. 02. 2013 21:17
Wasa chleba je knackebrot. Jen nechápu, proč tam je? Kvůli zahuštění??
23. 02. 2013 22:10
taky zkusím,jen nevím jestli u nás seženu Wasa chléb :o)
slyším to poprvé..:o)
22. 02. 2013 07:32
urcite vyzkousim
21. 02. 2013 21:50
vypadá to moc lákavě :-)
20. 02. 2013 22:33
mňam, určite vyskúšam
10. 02. 2013 08:32
..to vypadá dobřeee :,) mňam!
07. 02. 2013 19:38
Asi taky skusím.
04. 02. 2013 14:17
A kde je ta slanina? Jinak zajímavý recept.

Naši partneři