Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Makarony „alla pugliese“ s tuňákem a brokolicí

Zpět
  • Autor: RIO mare
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 6290 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 128, SAFA (g): 14, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1573 kJ

Bílkoviny (g): 23.3, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 32, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

1. Pro zachování vitamínů a minerálů uvařte brokolici v páře. Po vyndání z hrnce ji ihned propláchněte studenou vodou, aby zůstala přirozeně zelená. Rozdělte brokolici na malé růžičky a stonek pokrájejte. 2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, poté propláchněte a zakápněte trochou olivového oleje. 3. Cibuli, česnek a papričku nakrájejte najemno a osmahněte je na velké pánvi na řepkovém oleji. 4. Do pánve nyní přidejte těstoviny, brokolici, odkapaného tuňáka a nechte chvíli opékat. 5. Při servírování nezapomeňte každou porci posypat trochou strouhaného parmezánu.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 09. 2011 01:06
Také si myslím , že tu ňamku vyzkouším.
01. 09. 2011 22:14
vypadá to moc dobře, brzy to zkusím :)

Naši partneři