Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené kuřátko s estragonem a citrony, petrželové brambory

Zpět
  • Autor: www.flora.cz
  • Doba přípravy (min.): 100
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř, tymián, estragon

Energetická hodnota celkem: 8455 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 170, SAFA (g): 39, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2114 kJ

Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kuře očistíme a naporcujeme na menší kusy. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme důkladně medem a rozetřeným česnekem, posypeme čerstvými bylinkami. Takto připravené kuře překryjeme potravinářskou folií a necháme přes noc marinovat v chladu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kuřecí maso srovnáme do pekáče kůží nahoru s čtvrtkami omytých citrónů a Florou Gold. Lehce zastříkneme vodou a vínem, pečeme, až bude maso křehké a kůže zlatavá. Podáváme s vařenými bramborami s nasekanou petrželovou natí. Nezapomene přidat ještě čerstvý zeleninový salátek dle chuti.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři