Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche s Florou Gold podávané s rýží

Zpět
  • Autor: www.flora.cz
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 8409 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 190, SAFA (g): 37, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2102 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 20.3, Sacharidy (g): 47.5, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Filety tresky osušíme. Rozpálíme ½ množství Flory Gold v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a předěláme na pečící papír. Do mísy přidáme druhou ½ Flory Gold, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Přidáme creme fraiche (smetanu smícháme v misce s podmáslím, dobře promícháme a zakryjeme, necháme stát při pokojové teplotě po dobu 8–24 hodin, až směs zhoustne) a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme. Podáváme s jasmínovou rýží. Místo tresky můžeme použít i jiný druh bělomasé ryby (platýs, mořský okoun atd.)

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři