Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami

Zpět
  • Autor: www.flora.cz
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, tymián, rozmarýn, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 3257 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 99, SAFA (g): 9, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 814 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

1. Nakrájíme lilek, cuketu a šalotku na stejné kostky. 2. Cherry rajčata nakrájíme na půlky, papriku na proužky, česnek zbavený klíčku na tenké plátky. 3. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme rostlinný tuk Flora Gold. 4. Nejprve opečeme lilek, pak papriky, cibuli, cuketu a nakonec cherry rajčata a česnek. 5. Do takto opečené zeleninové směsi vmícháme rajčatové pyré. 6. Směs osolíme, opepříme a polo-odkryté dusíme asi 25 minut. 7. Na konci by měla být šťáva z rajčat úplně odpařená, takže ve finále se zelenina zase lehce opéká, tím získá výbornou nasládlou chuť. 8. V úplném závěru vmícháme lžíci rozpuštěného rostlinného tuku Flora Gold, trošku rozetřeného česneku, lístky čerstvé bazalky, tymiánu a nasekaný rozmarýn. Tip: Podáváme horké s křupavou bagetou a libovým masem.

Fotografie

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2017 07:35
Moc dobré. Doporučuju.
16. 11. 2015 20:07
jedna porce rovná se 100 g, prosím?
20. 01. 2015 09:05
karlau: Lilek i cuketu mají v Lidlu i v Bille :-)
17. 01. 2015 09:15
Vypaád to moc dobře
16. 01. 2015 21:31
Recept vypadá skvěle, už ho tisknu :-) snad u nás seženu v tuhle dobu lilek i cuketu :D jinak si budu muset počkat do léta :D
15. 01. 2015 00:00
Dělám podobné, doporučuji ;-)
12. 01. 2015 21:49
Znám a vřele doporučuji!

Naši partneři