Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečný crumble s jogurtem

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 5253 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 161, SAFA (g): 22, Cukry (g): 68, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 657 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 20.1, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a krátce podusíme s trochou rumu a ochutíme skořicí. Hotová jablka vložíme do pekáče nebo zapékacích mističek a zasypeme směsí připravenou z ovesných vloček, cukru, skořice a másla. Zapečeme při 180° C, dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat ještě teplé s bílým jogurtem nebo nízkotučným tvarohem, crumble je výborný i za studena. Crumble si můžete připravit téměř z jakéhokoli ovoce, které máte zrovna k dispozici, výborný je například ze švestek.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 04. 2018 18:22
tak to vypadá skvěle určitě vyzkouším :)
05. 09. 2017 10:33
Vyzkouším! Vypadá to zajímavě.
05. 09. 2017 06:44
Jablka, skořice - paráda, jednoduché , určitě vyzkouším :-))
16. 07. 2017 00:01
Tak to určitě zkusím
25. 02. 2017 23:18
To vyzkouším
19. 01. 2017 18:14
to vypadá dobře
17. 01. 2016 12:37
Mňam :-)
28. 08. 2015 19:58
Mňam, to si udělám.

Naši partneři