Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zelený kuskus s avokádovým dipem

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citrónová kůra, citrónová šťáva.

Energetická hodnota celkem: 7329 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 219, SAFA (g): 19, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1832 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 54.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Kuskus zalijeme horkým vývarem (případně vodou), přidáme citronovou kůru, přiklopíme a necháme nabobtnat. Cukety nakrájíme na silnější půlkolečka, osolíme a opečeme na lžičce oleje, nakonec přihodíme do pánve i propranou cizrnu (150 g) a nasekanou petrželku a bazalku. Zeleninu přidáme do kuskusu a salát promícháme. Na dip smícháme v mixéru zbylou cizrnu, avokádo, půl lžičky tahini, česnek, šťávu z poloviny citrónu, sůl, pepř a pár kapek zeleného tabasca a rozmixujeme do hladka. Podáváme se sýrem mozzarella light nebo tofu. Hmotnost jedné porce kuskusového salátu je 180 g.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 03. 2017 17:36
Díky za recept, vypadá to skvěle, sbíhají se mi sliny :-)
16. 03. 2017 15:17
Určitě si udělám jak budu mít své vypěstované cukety.

Naši partneři