Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový nákyp se sýrovým dipem

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 8640 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 95, Sacharidy (g): 171, SAFA (g): 50, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2160 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Brokolici, mrkev, květák a celer uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozsekáme na jemno. Z polohrubé mouky, kypřícího prášku, nastrouhaného sýra, žloutků a sněhu z bílků si připravíme řidší těsto a ochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Hotové těsto smícháme s připravenou zeleninou a nalijeme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme v troubě při 160 °C cca 40 minut. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným eidamem a nivou a dochutíme solí a pepřem.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 07. 2017 18:28
Nová inspirace.
25. 07. 2017 18:27
Nová inspirace.
25. 07. 2017 18:27
Nová inspirace.
25. 07. 2017 18:27
Nová inspirace.
25. 07. 2017 18:27
Nová inspirace.
18. 07. 2017 10:10
Určitě bude moc dobré a taky asi těžké se od závinu odtrnout, je docela dost kalorický.
15. 04. 2017 09:17
určitě vyzkouším

Naši partneři