Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

  • Autor: Bramborové taštičky plněné čerstvým sýrem s dušeným špenátem
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, česnek

Energetická hodnota celkem: 8129 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 197, SAFA (g): 48, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2032 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 49.3, SAFA (g): 12, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce a sůl a vytvoříme vláčné těsto. Z těsta vyválíme 2 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm. Připravíme si náplň z ricotty, lučiny a nastrouhaného ementálu a ochutíme solí a bílým pepřem. Z připraveného těsta a náplně tvoříme taštičky a umáčkneme vidličkou. Taštičky vaříme v osolené vodě po vyplavání na hladinu ještě cca 2 minuty. Listový špenát necháme rozmrazit. Na másle lehce orestujeme česnek, přidáme špenát, mléko a ochutíme solí. Špenát krátce podusíme a na závěr přidáme smetanu.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři