Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový guláš s tofu

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept je z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek,vývar, bobkový list, paprika sladká, petrželová nať

Energetická hodnota celkem: 8142 kJ

Bílkoviny (g): 100, Tuky (g): 83, Sacharidy (g): 199, SAFA (g): 33, Cukry (g): 79, Vláknina (g): 56, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 2036 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 49.8, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 19.8, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na slabé plátky a orestujeme do světle hnědé barvy. Přidáme sladkou papriku, bobkový list, prolisovaný česnek a zalijeme zeleninovým vývarem (vodou). Do takto připraveného základu vložíme na kostky nakrájené brambory, mrkev, celer a rajčata a dusíme cca 30 min. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu a papriku a vše dusíme ještě cca 10 min. Na závěr dochutíme solí, pepřem, sekanou petrželovou natí a těsně před podáváním zjemníme zakysanou smetanou. Tofu nakrájíme na kostky, osmažíme na troše oleje a přidáme do hotového guláše.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 02. 2017 23:34
Super inspirace tofu mám v lednici

Naši partneři