Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 10715 kJ
Bílkoviny (g): 197,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 254,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2679 kJ
Bílkoviny (g): 49.3, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 63.5, SAFA (g): 8.3, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Omyté maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, vložíme do pekáče společně s na plátky nakrájenou cibulí a slaninou a podlijeme vodou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka při teplotě 180 °C cca 2 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a obracíme. Po dopečení slijeme výpek do pánvičky a vypečeme ho, až zbude jenom tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vývarem (vodou), rozmícháme a krátce provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí, pepřem, česnekem a přecedíme. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, vytvarujeme válečky o průměru 5 cm a vaříme v osolené vodě cca 25 minut. Mražený listový špenát zprudka orestujeme na másle, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zjemníme smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.