Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rychlá tomatová polévka s fazolemi

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky (oregano, bazalka)

Energetická hodnota celkem: 1646 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 4, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Pro lepší chuť můžeme ještě podlít trochou vína a nechat odpařit. Přidáme konzervovaná rajčata, vývar (případně vodu), ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 20 minut. Přidáme fazole a prohřejeme. Na závěr dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a oblíbenými bylinkami. Můžeme ještě zjemnit lžičkou zakysané smetany.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 05. 2019 09:23
Hned včera jsem vyzkoušela a je to výborné-dnes mám já i manžel na oběd
20. 05. 2019 17:53
Mám ještě loňské rajčata, tak také udělám.
20. 05. 2019 08:09
Asi vyzkouším hned dnes, příjdu z práce až večer , ale vypadá to na rychlou přípravu . Rajčata i fazole doma mám
16. 04. 2018 08:36
Polévky miluji, ale doposud jsem se s nimi trápila klasický, z.j. čerstvý vývar, krácení a loupaní
26. 02. 2017 11:44
Polévka je výborná. Udělala jsem si ji ze svých zavařených rajčat a opravdu rychlá a výborná.
21. 02. 2017 13:44
Myslím, že dnes vyzkouším k večeři :-)
20. 02. 2017 08:41
Tuhle polévku určitě vyzkouším
20. 02. 2017 08:41
Tuhle polévku určitě vyzkouším

Naši partneři