Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Domácí zmrzlinový krém z tofu

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 5
  • STOB recept
  • Porce: 3.00

doma přípravy 5 min + chlazení

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tofu natural průměr250
Mléko polotučné (1,5 % tuku)100
Banán120
Med10

Dochucovadla:

máta, vanilka

Energetická hodnota celkem: 2234 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 4, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 745 kJ

Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 16.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Tofu dohladka rozmixujeme s mlékem a zralým banánem, osladíme medem a přidáme vanilkový extrakt nebo semínka z vanilkového lusku. Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme zmrazit. K podávání můžeme přidat pár hoblinek kvalitní hořké čokolády a mátu.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2017 22:09
Tak tofu do zmrzliny mne nenapadlo dát. Vyzkouším.

Naši partneři