Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát s pečenou dýní a fetou

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3477 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 21, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ

Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme dužinu se semínky. Nakrájíme jí i se slupkou na proužky, rovnoměrně rozložíme na pečící papír, zakapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct, dokud nezměkne. Baby špenát a čekanku smícháme ve velké míse se dvěma lžícemi červeného balzamikového octa a dvěma lžícemi dýňového oleje. Salát rozdělíme na talíře a obložíme pečenou dýní. Podáváme s rozdrobeným sýrem feta, opraženými dýňovými semínky a celozrnným pečivem.

Hodnocení (24 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 07. 2017 17:20
Určitě taky vyzkouším.
18. 07. 2017 17:16
Saláty mám ráda, hlavně, když nedají moc práce...
03. 07. 2017 22:15
Díky za recept, vyzkouším :-)
03. 07. 2017 17:50
Saláty mám ráda ,dík za recept ,vyzkouším.
22. 03. 2017 18:29
Mnam mnam, salátek vypadá moc dobre, urcite si ho udelám:-)
18. 03. 2017 17:34
Díky za recept, saláty miluju, vyzkouším :-)
16. 03. 2017 15:12
Saláty mám ráda, určitě vyzkouším. Díky za nápad s pečenou dýní.
15. 03. 2017 21:18
To vypadá dobře a určitě to vyzkouším.
15. 03. 2017 19:05
Samé dobroty! Vypadá to na mňamku.
14. 03. 2017 21:03
super,vyzkouším
14. 03. 2017 19:07
Vyzkouším
14. 03. 2017 18:51
vypadá to slibně, jen fetu nemusím, musím vymyslet náhradu
14. 03. 2017 07:36
Aha :-) Děkuji za informace o slupce, to jsem nevěděla ;-)
14. 03. 2017 06:35
Někdo dyni preu úpravou loupe ale při pečení pry zmekne
13. 03. 2017 22:22
Dýni hokaido mám ráda na všechny způsoby.Tenhle recept vyzkouším.
13. 03. 2017 21:40
Fila Byla: slupku nekdo ji, nekdo ne.. :) ja ji treba do polevky nechavam, nekdo ji orezava :)
13. 03. 2017 14:42
Vypadá to moc hezky. Jen jsem nepochopila, co s tou slupkou - jestli se to vykusuje nebo jí i s ní :-(
13. 03. 2017 10:03
Výtečné, len volajaký kůsok prasce tam chýbá ...

Naši partneři