Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Celerový Waldorf salát s řeckým jogurtem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 20
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, citrónová šťáva

Energetická hodnota celkem: 4625 kJ

Bílkoviny (g): 95, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 71, SAFA (g): 11, Cukry (g): 48, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 17.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kuřecí prso omyjeme a ochutíme solí a pepřem, opečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Celer a jablko očistíme a nakrájíme na jemné nudličky, zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, rozkrojené hroznové víno a nasekané ořechy. Řecký jogurt ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a vmícháme do salátu. Nakonec přidáme listový salát, například polníček nebo rukolu.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 09. 2017 21:24
je to lákavé
29. 07. 2017 22:39
Waldorf taky připravuji jen v jednodušší variantě z celeru, jablka, jogurtu a ořechů. Vyzkouším i tento.
26. 07. 2017 19:36
Salát Waldorf dělávám z vařeného celeru a bez hroznového vína a polníčku, většinou jako přílohu k rybě. Vyzkouším i tuto verzi.

Naši partneři