Sledujte nás:

Datum registrace: 23. 02. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Sally hubne

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 2 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 427
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

Sally hubne

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Podle čeho vaříte?

15. 04. 2012

Ať člověk chce nebo ne, po nějaké době vaření správných jídel vždy upadnu do stereotypu :( V pátek mi přišla objednaná knížka Domácí krabičková dieta od Aleny Doležalové. Máte s ní někdo zkušenosti? Zatím jsem ji několikrát prolistovala a vytipovala nějaká jídla co se mi zalíbily. Jen mi tam chybí přesnější popis - tři rajčata mohou mít 100 ale taky 500g. Tak doufám, že to nějak vychytám. Nahážu to den předem do semaforků, sacharidy a bílkoviny se zeleninou mám v plusu a tuky v mínusu, ale už to tak neřeším. Podle čeho připravujete jídlo vy? 
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2012 07:59
Vařím běžná jídla, nestíhala bych vařit něco jiného rodině a dietku pro mne. Vždy jsem připravovala zeleninu, libové maso, omáčky občas, hodně "zapékanců" apod. samozřejmě různé zel. saláty nebo zel. oblohu. Občas si dám i pár hranolek nebo kousek koláče, abych se vešla do koučinku. Vyřešila jsem to tak, že jsem zmenšila své kdysi obvyklé porce na polovinu a jídlo si odvažuji. Když něco vařím, zapíšu si recept do "vlastních receptů" a pak mi to vyhodí hodnoty na jednu porci.
22. 04. 2012 02:53
Některé jídla dělám podle STOBu ( některé jsem si upravila podle vlastní chuti), některá úplně podle sebe (a abych věděla jak jsem na tom s hodnotami, dám si je do vlastních receptů ). Nejsem zrovna tip na velké vyvyřování a ke všemu ujíždím na rybách a potvorách z moře vytažených a na kuřecím mase, takže neustále experimentuji
21. 04. 2012 23:55
Já vařím taky podle Domácí krabičkové diety. Jen ne každý den,ale třeba na 2-3 dny dopředu. Problém bude u mě spíš s občasným ujížděním na sladkém...Nechápu to, přitom je to jen občas...
21. 04. 2012 22:51
Vetsinou varim podle sebe a toho na co mam chut ... ted jsem opet v dobe kdy svuj napad nahazim do semaforku a pripadne malinko vyladim.. obcas se kouknu na stob do receptu a nekdy kouknu do nejake knizky nebo casopisu a poupravim, aby se semaforky zelenaly :-)
21. 04. 2012 22:44
Vařím podle Hubnete s rozumem a tvořivě a pak různý jídla- tzv. co lednice dá.
19. 04. 2012 11:05
Nemám knížku o vaření, v roce 2010 jsem měla kalendář se zdravou stravou od Hanky Kynychový a dost jsem z toho uvařila, takže občas zavzpomínám, co nám chutnalo.
Ale většinou vymýšlím z toho "co dá lednice" a teď v posledních dnech ještě nebylo. Kupodivu taky pak dost zapékám (s vejcem, já s nima doháním bílkoviny), kombinuju maso s tofu nebo sojovým masem nebo šmakounem. A přílohu většinou jeden typ k tomu jídlu (vařím pro dva, takže to jídlo na mne vyjde tak 2x).
Občas uvařím každému něco jiného, já mám dneska zapečený lilek s tofu, cous-cous a čínské zelí. Miláček má listový závin se šunkou, sýrem a kedlubnou (to aby tam měl alespoň trochu zeleninky).
Ale jinak dopředu si nic nepíšu, mám předepsaný dost vysoký příjem, takže to napíšu ráno a pak operativně ještě mírně doladím. Ale nejedu úplně na zelenou, jen bílkoviny a zbytek tak nějak oranžově :)
19. 04. 2012 11:05
Ahoj, já tady nejsem tak dlouho ale přesto mám pocit, že točím pořád stejný jídla. Vyvařovat se na koleji moc nedá, navíc nemám čas u plotny trávít 2hodiny, když vařím jen pro sebe. Dělám to tak, že hodím těstoviny/rýži/jiný zob do vody, nakrájím zeleninu, osmahnu kuřecí/rybu, nebo přidám tofu/shmakyho/sýr a mám vystaráno. Zatím mi stereotyp nevadí. Ale taky bych uvítala nějakou kuchařku, kde se dá něco vytvořit rychle a z dostupných surovin. Nemám čas ani peníze každý den nakupovat a vymýšlet kraviny ze zázvoru, adzuki fazolek a nevím čeho. Vždycky nejdřív zapíšu oběd, pak snídani, rozházím sachry do celého dne a večer do už jen doladím zeleninou a tvarohem, myslím jako den předtím. Kdybych v průběhu dne baštila co mi příjde pod ruku a zpětně dopisovala, tak bych ani jednou nesvítila zeleně.
Co se týče kuchařek, tak oni nepočítají s tím, že ty počítáš :) Takže píšou jako přidejte hrnek něčeho, 3 rajčata, 4 plátky kuřecích prsou...a fakt si musíš všechno odvážít a přizpůsobit dle sebe. Nebo pak uvařit kotel pro celou rodinu, a pak si zvážit svou porci- zvlášť uvařenou přílohu, zeleninu, maso, a pod.
19. 04. 2012 10:59
většinou sama vymýšlím podle toho, co je v lednici a dá se rozumně zkombinovat. Nejčastěji zapékám - nakrájím šmakoun, k tomu různou zeleninu, někdy tofu, někdy i brambory, střídám koření, zapeču - pokaždý je to jiný a pochutnám si.
18. 04. 2012 13:06
Dělám to jako ty,den předem si napíšu jídelníček a ze semaforkama si pohraju ať svítí zeleně(na něčem uberu, na něčem přidám).Používám i knižky Hubneme s rozumem tvořivě a v praxi. Tak ať se Ti želvička hýbe :))
16. 04. 2012 12:34
Jídlo připravuji většinou na dva dny, změním jen přílohu a třeba zelenin. salát. Dobře se mi vaří v papiňáku, nějaké maso a nakonec zeleninu, kedluben nebo listový špenát, cuketu, opečený lilek, k tomu brambor, kuskus, atd. a vždy zelen. salát. Ale zálivku si dělám s cukrem, chci aby mi to chutnalo. Jinak ráda mslám, tak na svačinu si dám jogurt a sekané mandle nebo nějaké ořechy, takže tuky mám splněné a také si pochutnám.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři