Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

frisanek.elinka

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 8. 2018. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1859
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

frisanek.elinka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tak se mi zdá, že nějak nehubnu..

04. 07. 2014

Tak a mám za sebou 4 týdny hubnutí.. A zatímco první týden to začalo slibně a já zhubla 1,3 kg (je mi jasné, že vinou odvodnění), v dalších týdnech je to bída. Druhý týden 20 dkg, třetí týden 30 dkg, čtvrtý týden 50 dkg navíc :-/
Nevím, co dělám špatně, myslím, že jídelníček si sestavuji dobře, semaforky mám většinou zelené nebo oranžové (občas i červené když zhřeším nebo se mi nepodaří získat dostatek bílkovin, ale snažím se toho vyvyrovat). Pitný režim dodržuji, vypiji přes 2 litry, zelenina mi taky svítí zeleně. Jen se SAFA je to horší, protože jsem ještě nepřišla na to jak doplnit bílkoviny aniž by nestoupla hodnota SAFA..
Ohledně skladby jídelníčku můžu říct, že dopoledne u mě převažují sacharidy (ale snažím se přidávat i bílkoviny, takže poslední dobou dázím na tvaroh k snídani doplněný nějakými sacharidy), na oběd je to různé, ale taky, aby v něm nebyli jen sacharidy, ale také dostatek bílkovin. Mám hodně ráda těstoviny či rýži doplněné masem, zeleninou, sýrem. Občas v jídle zhřeším i smetanou, ale podle toho pak přizpůsobím jídelníček zbytku dne.. Jinak taky jsem zařadila do týdenního jídelníčku více luštěnin, takže bílkoviny.. Na večeři jím většinou sýry, vajíčka natvrdo, tuňáka či např. zavináče a doplňuji zeleninou, abych naplnila její denní dávku. Pokud mi chybí saharidy, přidám pečivo, jindy jím jen tak. Na svačiny mezi tím zařazuji dopoledne většinou nějaké ovoce, občas třeba sýr, odpoledne se snažím sahat po zelenině a něčím. Jen výjimečne, pokud si zapomenu doma něco nachystat a jsem někde ve městě, tak volím na svačinu pečivo, klidně i tu koblihu (včera jsem jí měla po měsíci), protože to považuji za menší zlo než hladovět..
Před začátkem hubnutí jsem pohybovou aktivitu měla nižší, ale postupně jsme začali s přítelem chodit třeba na brusle nebo na kolo, do toho jsem opět přidala více chůze a v posledních dnech jsem taky hodně uklízela, což energie vydá taky dost..
Program sebekoučing mi při původní pohybové aktivitě 1-1,5 h týdně vypočítal 5500 kj, když jsem aktivitu o něco málo zvýšila, tak 5700 kj. Nevím, jestli je to správně, ale během týdne si občas s těmi KJ trochu hýbu dle aktivity, takže si příjem měním mezi těmito dvěmi hodnotami z toho důvodu, že někdy třeba tři dny po sobě nic moc nedělám a pak zase pár dní po sobě mám výdej větší.
Ještě pro úplnnost. Je mi 24 let, měřím 168 cm a moje normální váha byla v posledních letech cca 63 kg. V poslední době jsem ze stresu za školy přibrala na 65 a fakt mi to začalo vadit (přeci jen každý kilogram je znát), tak jsem se hecla a rozhodla se zkubnout. Za cíl jsem si dala 60 kg, to je moje vysnění váha.. Já vím, že nejsem nijak tlustá, trápí mě hlavně tuk na břiše a bocích, kterého se nemůžu zbavit. Vím, že k tomu mám dědičné sklony, neočekávám, že budu mít postavu modelky, ale jen pro svůj dobrý pocit bych s tím chtěla něco udělat.
Máte pro mě někdo nějakou radu, co udělat, abych začala hubnout?
Mám sice nastavený cíl po 8 týdnech, což znamená, že jsem v polovině a asi to tedy nestihnu, ale to nevadí, na cíl poté navážu a dám si další ciklus..


 
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 07. 2014 08:58
Michaela1301- Děkuji za tip, ale to video se mi bohužel nepodařilo najít, asi nevím, pod čím to hledat. Mohla bych poprosit o odkaz?
Jinak máš pravdu, já vím, že to kolísání je u ženy v důsledku hormonů běžné, mě to vlastně jen trochu překvapilo ve srovnání s tím, že první týden jsem zhubla mnohem víc.. Ale to jsem zjistila, že je taky normální průběh..
No ale musím říct, že jsem si minulý týden zvedla energetický příjem na 6000 a konečně se váha pohnula směrem dolů, mám 63 kg (tedy mojí normální běžnou váhu předtím než jsem během psaní bakalářky přibrala). Udělalo mi to radost :-) Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.
Snažím se cvičit, ale ne vždycky to vyjde. Každopádně je to u mě asi dostačující, protože jsem před tím v podstatě kromě chůze nebyla zvyklá dělat nic, sport a já nejde moc dohromady. Ale třeba jízdu na kole a inline bruslení provozuji moc ráda, jen mi někdy dělá problém se do toho donutit. Teď mám alespoň motivaci a můžu říct, že se cítím skvěle. Není to jen tím pohybem, ale ten vyvážený zdravý jídelníček fakt dělá divy.
Držím všem palce, ať se daří :-)
10. 07. 2014 16:26
Na youtubu je krásně ukázáno jaký rozdíl je mezi svalovou a tukovou hmotou. Jak vypadá při stejné váze. při hubnutí spojeném s cvičením roste svalová, ubývá tuková a kdysi mi poradkyně říkala, že člověk může nabrat až 3 kila, přitom se mu centimetry nehýbou a je to dáno právě tím, že nabývá svalová hmota a ubývá tuková. Další věc jsou +30 deka -20 deka atd. jsme ženy a hormony dělají divy. Můj názor je ten, že za tímto problemem mohou stát i hormony. Mě třeba kekonci dne se zalijí stehna a cítím to na ryflích, jsou těsnější a ráno na druhý den jsou zase vpohodě. Jinak postavově jsem na tom asi stejně jako ty, boky-břicho...Mám 172cm 65kg a metabolismus rozhozený různými dietami po dítěti v nichž se nevyjímá ani hladovění, takže, než mě se to srovná počítám, že přiberu :-( Jinak změření metabolismu lékařem by mě taky zajímalo kde? Držím packy, ať se Ti to podaří :-)
07. 07. 2014 16:15
Ještě mě napadá, kde se dá nechat změřit bazální metabolismus? U nějakého lékaře nebo kde?
07. 07. 2014 16:15
Děkuji za rady, to mě nanapadlo. Možná ten příjem budu mít opravdu nízký, protože se teď fakt snažím víc hýbat a ono to takto bude asi málo. Ale paradoxem je, že jsem dřív jedla mnohem míň (když jsem to zrovna nedohnala čokoládou..). Vždycyky jsem si myslela, že když budu jíst málo, tak zhubnu. Ale ne že bych držela záměrně dietu nebo měla hlad.. Prostě to tak pro mě bylo přirozené. Až když jsem se o to začala nějak zajímat, tak jsem zjistila, že takto je to opravdu špatně a tělo hubne spíše zvýšením energetického příjmu, resp. srovnáním živin do správného poměru.. Zkusím tedy s příjmem pohnout trochu nahoru a uvidíme, co to udělá.
06. 07. 2014 00:21
Zkus si někde dát změřit bazální metabolismus a uvidíš, jestli jíš málo. To záleží na množství svalové hmoty. Měla jsem při stejné výšce a váze cca 70 kg skoro 6500kJ. Takže by těch 5500 mohlo být fakt málo. Ohledně skladby jídla myslím, že jedeš správně.
05. 07. 2014 23:11
Myslím, že to chce jen trpělivost. Z těch tvých kil se bude hubnout pomaleji, než kdybys byla obézní. Určitě bych nehýbala s příjmem, nechala bych ho každý den stejný. No a taky se mi zdá, že máš příjem dost nízký. S bílkovinami nemám vůbec problém. Pokud chybí, zařaď olom.tvarůžky nebo ryby a máš i Safu zelenou:-).
05. 07. 2014 21:32
spíš se dej na posilování než na hubnutí,cm jsou důležitější než cm
05. 07. 2014 21:12
Jsem na tom stejně, jeden týden 40dkg zhubnu, druhý mám 50dkg navíc.Tak už to trvá víc než rok,zatím žádná výživová poradkyně nenašla příčinu a to už jsem jich několik vystřídala.Nic se nezměnilo ani na Stobu.Teď jsem si navýšila příjem na 6000Kj,mám více pohybu,tak uvidím.
05. 07. 2014 20:59
Taky si myslím, že na svou výšku a váhu máš nízký příjem, určitě bych trochu přidala.
05. 07. 2014 20:53
me vaha stoji asi 7 tydnu :-(
05. 07. 2014 20:23
Mě přijde, že máš příjem hodně nízký. A taky bych s ním denně nijak zásadně nehýbala - tělo si to v dlouhodobějším horizontu srovná.
05. 07. 2014 18:45
Myslím, že hubneš úplně v normě, ono hubnout z kil co jsi uvedla je jiné než hubnout z vyšší váhy:-))Příjem bych nechala stejný ve všech dnech

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři