Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 12. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

princezna.consuela

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 8.7 kg

Již zhubnuto: 0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 44
Celkem: 6710
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

princezna.consuela

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Poslední kila - vaše zkušenosti

18. 04. 2016

Zdravím při pondělku,

chtěla bych tady rozjet menší diskuzi na téma - poslední kila. Všem, co se podařilo zhubnout z obezity do normálu tleskám ve stoje samozřejmě. To chce obrovskou dřinu. Ale vím, že není ani jednoduché dostat dolu těch "blbých pět kilo", sama se s nimi peru. A ač několikrát v týdnu dřu a makám a běhám a stravu držím téměř 100% (až na pár výjimek), nic se nehne. Už jsem se smířila, že to půjde prostě hodně pomalu. Ale zajímá mě, jestli vy máte nějaké triky, jak zpevnit postavu? Jak cvičíte, jak jíte, co nejlépe funguje? Klidně popište celé příběhy:)

Děkuju za příspěvky

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 04. 2016 16:01
Děkuju za komentáře, vali63 děkuju, že se rozepsala. Asi to mají všichni opravdu stejně a je třeba věřit tomu, že je to "všechno v hlavě". Je to pravda.Chce to nastolit nějaký režim a v nebrat to jako něco dočasného. Přijít na něco, co se dá držet celý život a člověk je zároveň spokojený:)
19. 04. 2016 17:46
Jak to tak čtu jsme na tom všichni stejně. Se Stobem a zapisováním jsem zhubla 14 kilo. Bez zapisování mi váha kolísá + - 1 až 2 kg. ( dnes s těmi 2 kily BMI 24,4) Samozřejmě bych chtěla dolů poslední 3 kg, ale nebudu se kvůli nim stresovat. Stačí, že mám stres v práci. Důležité je, že je mi fajn. Naučila jsem se zdravěji jíst, chodit a cvičit - v listopadu jsem začala s jógou a cítím se skvěle. Kila dolů nejdou, ale jsem pohyblivější. Ruce dám zase na zem, nohy za hlavu, stojku na hlavě, svíčku... i když při té svíčce vidím tu moji traktorovou pneumatiku ( jak píše begina) tak to není pěkný pohled :-((( ale stejně jsem spokojená, dřív bych to nezvládla. A když mě vidí manžel, tak chvilku kouká a pak řekne " to bych nepřežil". Samozřejmě myslí ty cviky, ne mé pneu :-)))
19. 04. 2016 16:44
Poslední kila. Co to ale vlastně je? Myslím že všechno je jen otázka pohledu. Např. já potřebuji shodit ještě posledních 20 kil, do vytýčeného plánu, s tím, že pak se uvidí. (Teď si možná někdo říká, že si dělám srandu, když o 20 kilech mluvím jako o posledních, ale vzhledem k těm téměř 48 kilům, které jsem již odhodil, si opravdu říkám "ještě těch posledních 20", a z obezity se stane pouhá nadváha... :)
19. 04. 2016 16:26
Taky mě to ted čeká potřebuji taky 5 kilo abych se dostala na 62 kilo a hlavně se zbavila té traktorové pneu na břiše která se sice po téměř 20 kilech značně zmenčila ale marná sláva je tam pořád :-D :-D BMI už ted hrdě hlásá 23 ale ........ Držme si palce a hlavně to holky nepřehánějme, jinak podle kamarádky funguje na posledních pár kilek komplexní trénink celého těla ne jen problematické partie ale celé tělo zhubla téměř 50 kilo takže bych jí i věřila stojí to za zkoušku
19. 04. 2016 13:59
Myslím, že se zbytečně stresuješ.Ze zkušenosti vím,když jsem rok vážila, zapisovala a stále jen myslela na hubnutí,váha šla nahoru,v té době už jsem měla 63kg.Od loňského dubna jídlo nevážím, nezapisuji,tělo se dalo do klidu,na hubnutí nemyslím a dnes vážím 59kg.Jím zdravě,hýbu se.U mě to byly jen nervy.Zkus se také hodit do klidu a uvidíš, že to půjde a budeš spokojená.Držím palce.
19. 04. 2016 12:59
Poslechnu tvou prosbu a trošku se rozepíšu. Myslím že kdo začne s hubnutím, je se sebou nespokojený. Já často slyším kdybych sundala aspoň 3 kg. No a pak se ty 3 sundají a řekne se - ještě 3 kg dát dolů -:). A když to jde jsme happy a když ne tak se trápíme, makáme, vážíme apod.
Já si zkusila tu krásu dostat se z vel 50 na vel38. Cítila jsem se jako královna, dokonce se mi líbilo nejíst. Protože když jsem si představila co že to mám v plánu na oběd,bylo mi trošku nevolno.Takže po dvou letech na 65 kg jsem se posunula na 70 a myslela si že to půjde. Jenže ono to nešlo, byla jsem posedlá plánováním jídelníčků, vážením se několikrát denně. Takže jsem prostě podalších dvou letech do váhy nekoupila baterky.A ono šlo. Jenže přišel stres, přestala jsem si doma vařit a začala jíst to co koupíte rychle v obchodě a sníte v hospodě. No a to mi přineslo 20 kg za 4 roky. Jejda to jsem se rozjela -:(, už mizím M♥
19. 04. 2016 12:47
to:paníLiba- zcela souhlasím.Já se snažila držet nízkou váhu a šlo mi to dost na mozek. A pokud se hýbeš a jíš dobře tak za tuk na břiše může stres a únava. Zkus chvíly necvičit a více odpočívat, spát.
19. 04. 2016 10:27
Mě čekají poslední dvě kilča a tak to už moc neřeším.Pomaličku po 0,5 kg se to hýbe dolů a to už ani nezapisuju.Horší to pak bude asi s udržovákem,No uvidíme a Tobě hodně sil a ber to sportovně,ono se to hne
19. 04. 2016 09:52
Díky za pozitivní komentáře, vidím, že to všichni berete sportovně...i já se snažím to tak brát:) Máte pravdu, že kila jsou jen čísla, ty taky moc neřeším, spíš to bříško:) Tak ještě mám dva měsíce, tak uvidíme:) Zkusím výrazně navýšit příjem, když dost sportuji a třeba se hejbneme:)
19. 04. 2016 09:09
Co jsou kila ? Jenom čísla.
Důležitější je, jak se s mírnou nadváhou cítím, jestli jsem v pohodě, jestli mám pravidelný zdravý stravovací režim a všestrannou pohybovou aktivitu.
S BMI 24 jsem žila neustále ve stresu, že kila neudržím. S BMI 25,5 si žiju celkem v pohodě. K tomuhle smíření postupně dospívám po x letech.
19. 04. 2016 09:05
Je prostě možné, že už máš "ideální váhu" a tělo nepustí. To by jsi opravdu musela přestat jíst aby to šlo dolů. Což je blbost, že. Možná za zkoušku stojí sacharidové vlny, ale s nimi taky opatrně. Nejsem toho moc zastáncem, ale prý jsou dobrý na tyhle poslední kila. Odzkoušeno nemám. Anebo zkus přerušovaný půst. Asi by chtělo tělíčku dát trošku nějaký šok:-) něco nového.
19. 04. 2016 07:49
Vždycky se líp hubne 30 kil než těch proklatých 5. Ale radu nemám, sama bych potřebovala těch 5 kilo dolů a nejde mi to. Možná hraje roli i psychika, protože ten větší krajíc už jsem ukousla a tenhle mě asi - v mé hlavě - už tolik nepálí.
18. 04. 2016 21:24
Mám již dlouho v merku mých posledních 5 kilo. U těchto zatrolených jednotek objemu je zřejmé, že se nedají měřit právě na kg, nýbrž na cm. Jelikož jsem též naštěstí v normálu a stejně jako ty se snažím dodržovat zlatá pravidla, hubnu jen tuk a ten je lehčí než svaly a tak je zapotřebí více než vážit měřit a posuzovat výsledky podle známé skutečnosti, že tuk je lehčí a objemnější, než svalová hmota.

princezna.consuela

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři