Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 04. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

terez.f

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 25. 11. 2016. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1474
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

terez.f

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

YOUTUBE - studnice super workoutů I - Yoga with Adriene

16. 04. 2015

Jsem v podstatě samotářský typ i co se týče pohybu. Znamená to, že celkem nerada chodím cvičit do veřejných prostor. Zejména mi vadí ty momenty v šatně(která je vždy určena maximálně pro dvě třetiny osob z celkové kapacity cvičebního prostoru), kdy do sebe všichni při převlékání bezděčně nekontrolovaně strkají zadky, snaží se narvat na sebe punčochy, které si z trapna pocházejícího z nevyžádaných dotyků zadních partií, vždycky roztrhnou minimálně na dvou místech a hromadně se jedna druhé omlouvají.   

Taktéž mě nijak nemotivuje chodit cvičit ve dvou, či více osobách. Osobně shledávám tyto párové/skupinové aktivity spíše jako kontraproduktivní. Když už tu hodinu v posilovně člověk nepropovídá s kamarádkou při stylizovaném posedu na rotopedu nebo posilovací lavici  a opravdu poctivě cvičí, pak nastává ten zrádný moment soudržnosti a touhy po socializaci - rozuměj, jdeme na pivo, víno, véču. No a je nám všem jasné, že zkonzumované kalorie by vydaly tak na čtyři návštěvy posilovny a my máme za sebou pouze jednu;)

Zejména z těchto dvou důvodů lovím na youtube různé workouty, na které mám ten či onen. Právě proto mi vždycky nejméně šla a nejvíce depresovala jóga, přesto mě ale skvěle pomáhala na bolesti zad a různé jiné lupání v těle. V zásadě bylo tedy mým cílem nějak tuto aktivitu zahrnout do života.   

Před časem jsem objevila ženu Adrianu: (http://yogawithadriene.com/). Na youtube, nebo jejích stránkách od ní najdete workouty určené pro všechny možné roztodivné účely (jóga na bolest zad, jóga na hubnutí, detox, dobré trávení, jóga pro nachlazené a dokonce i pro trpící kocovinou) a v různých délkách (od 11 minut až po 1 hodinu a více)

Musím říct, že jsem si to doslova zamilovala a jsem dokonce ochotná cvičit ráno!!! Já která by byla ochotná minuty ranního spánku navíc platit ryzím zlatem!!!  Zkusila jsem Adrianin  30 denní challenge a jsem už u 28 dne!! Každý den se cvičí průměrně okolo 20ti minut. Každé ráno, když odcházím do práce jsem ultraráda, že jsem se dokopala to udělat, protože moje tělo se samo od sebe cítí mnohem lépe. 

Moc mi také vyhovuje, že během cvičení vždycky vysvětluje různé levely pozic od začátečníků až po jogíny tělem i duší, takže si tam najdu svoji úroveň  nazvanou "pozor na mě, právě zkouším cvičit jógu" - a necítím se dehonestovaně, že si zrovna jen tak minochodem neházím obě nohy za hlavu, nebo nestojím na hlavě bez nejmenších problémů,  jako by to bylo zcela normální.

Jak spalujete kalorie vy?

Mějte se hezky!

           

 

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 04. 2015 15:25
Děkuji za zajímavý odkaz, určitě Adriene vyzkouším! Já naopak musím říct, že mám společnost při spalovacích aktivitách ráda. Nemyslím tím, že nejradši cvičím v přeplněných sálech, ale spíš to, že ráda vyjedu s někým na kole nebo třeba že myšlenka, že jdu běhat sama, je pro mě zatím nepředstavitelná :-)
10. 04. 2015 20:41
Vždy jsem chodila cvičit, ale proti věku neni léků, začala narušovat mé snažení kolena, tak jsem se dala na jógu a chodím tam 20 let. Jsem spokojená , také jsem chodila na soutěže jako hasička, ale dnes je to sport pro mladší ročník ,tak já jen tak ke stánku, nebo sporáku.
10. 04. 2015 19:03
Paráda! Já jsem extrémní ranní vyspavač, takže po probuzení pár zdravic slunci je největší můj výkon. Když nezaspím a zadaří se, ňetrpím nedostatkem energie pro ranní rozjezd. Odpoledne se oddávám posilovacím aktivitám, snažím se o jakýsi intervalový posilovací trénink a jednou týdně dávám běh.
10. 04. 2015 18:54
Já mám ráda všechny sporty - od chůze po skupinové sporty. Momentálně chodím plavat, občas si také pustím něco z youtube, jinak Jill...ale nevadí mi i chodit na nějaké lekce mezi lidi. Důležité je najít si to, co vás baví...a pak už to půjde:-)
10. 04. 2015 10:34
Díky za zajímavý odkaz, já vzhledem k věku, nešikovnosti a haldě kil navíc hlavně chodím a začala jsem chodit na powerjógu. Tam ale trochu nestíhám, tedy trochu dost - něco neucvičím a něco nestíhám okouknout dost rychle. Už jsem hledala na netu něco na domácí procvičování a tohle vypadá skvěle. Díky :-))

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři