Sledujte nás:

Jste ochotni svým příběhem povzbudit ostatní?

Zpět

Do našeho nového připravovaného projektu vyhlašujeme konkurz na osoby – motivátory, kterým se úspěšně podařilo zredukovat svoji hmotnost, optimálně pomocí STOBklubu a jeho programu Sebekoučink či pomocí kurzů naší společnosti STOB. Projekt bude probíhat v rozmezí ledna a května 2013, je zaštítěn Českou obezitologickou společností. Garanty jsou přední čeští odborníci v oblasti obezitologie, diabetologie, srdečně-cévních onemocnění a dalších problémů souvisejících s obezitou.

Do připravovaného projektu hledáme osoby, které zhubly:

- ze zdravotních důvodů srdečně-cévního charakteru- např. vysoký krevní tlak, cukrovka, vysoká hladina krevních tuků, infarkt, angina pectoris. Těmito chorobami nemusí trpět, ale mají je např. v rodině, takže jsou v jejich riziku.

- ženu, která hubla z gynekologických důvodů. Mezi tyto důvody patři poruchy plodnosti u mladých žen, obtížné porody, riziková těhotenství, antikoncepce, menopauza.

-ženu či muže v produktivním věku, kteří zredukovali hmotnost, protože jim byla diagnostikována cukrovka či jsou ve stadiu prediabetu, případně mají riziko cukrovky vysoké - jejich blízcí příbuzní rodiče, sourozenci trpí cukrovkou 2. typu.

-ženu či muže, kteří zredukovali svoji hmotnost, poté, co prodělali onemocnění onkologického charakteru či jiné závažné onemocnění.

Co od našich dobrovolníků – motivátorů očekáváme:

• Zveřejnění svého příběhu.

• Pravidelnou činnost v diskusích a blozích skupiny po dobu 13 týdnů, kdy náš projekt poběží. Optimálně několikráte týdně komentář či příspěvek k diskuzi na dané téma. Důležitá je osobní zkušenost s hubnutím, využitím Sebekoučinku či rad z kurzů STOB. Motivátor nemusí poskytovat odborné rady, ale sdílet své osobní zkušenosti. Časová náročnost je individuální, předpokládáme, že komentáři motivátor stráví min. 5-10 minut ob den.

• Snahu motivovat a být příkladem ostatním ke zdravé změně životního stylu. Ukázat, že to jde i když někdy ztěžka. Kkonkrétní tipy, jak motivátor překonal obtížné situace (dovolená, oslavy, nemoc, pravidelnost jídla, jídlo pozdě večer, záchvatovité přejídání, udržení pravidelné fyzické aktivity, ztráta motivace apod.) a nebo také občas nepřekonal, bude to nejcennější.

• Souhlas s použitím svého jména a příběhu pro mediální účely.

Co dobrovolníkům motivátorům nabízíme:

Dle výběru motivátora - věcné ceny, chutné zdravé potraviny, materiály společnosti STOB, novou knihu „Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí“, cvičební kurzy, kurzy spol. STOB, kondiční pobyty dle jejich výběru a možností společnosti STOB, splnění přání dle možnosti STOBu a pocit, že pomohli mnoha dalším, kteří jsou teprve na začátku své cesty.

Pokud vám STOBklub pomohl, vy máte chuťˇ svým příběhem pomoci dalším k nastavení aktivního životního stylu, zašlete svůj stručný příběh o rozsahu max. 800 znaků na skalska@stob.cz (MaSka).

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 05. 2013 09:11
jestli se mi nepodaří zhubnout,příští rok se přihlásím také
04. 05. 2013 19:39
tak to je fajn,že jsou i odměněni věcnými cenami-zaslouží si to, motivují totiž všechny
17. 03. 2013 11:46
Pokud se mi podaří dosáhnout zhubnutí, a hlavně pak udržení hmotnosti, ráda někdy v příštích soutěžích pomohu s motivováním :-)
08. 03. 2013 19:15
já osobně mám problém se někde prezentovat i sdílet své myšlenky s dalšími neznámými lidmi., rozhodně to není sobeckost, ale mé introvertní založení. Slibuji, že na tom budu pracovat..

Naši partneři