Sledujte nás:

Prebiotická vláknina pro podporu zdravé střevní mikroflóry

Zpět

Role prebiotické vlákniny ve fyziologii člověka

V současné době se stále větší úsilí zaměřuje na hledání lepšího životního stylu prostřednictvím zdravé stravy. Tzv. funkční potraviny pomáhají předcházet mnohým civilizačním onemocněním. Jejich přínos je založen na ovlivňování střevní mikroflóry, resp. jejího složení. Trávicí trakt obsahuje asi 300 – 500 různých druhů bakterií. Řada z nich má pozitivní vliv na celkový zdravotní stav a jsou pro lidský organismus nepostradatelné. Jiné bakterie však mohou způsobit různá onemocnění.

Prebiotická vláknina patří mezi jednu z nejdůležitějších funkčních potravin. Již u pravěkých předchůdců člověka tvořily hlavní složku jídelníčku potraviny rostlinného původu, bohaté na obsah prebiotické vlákniny! Za uplynulých 500 generací však došlo k zásadním změnám ve složení a kvalitě potravy. Její skladba není přirozená a má tak negativní dopad na zdraví populace.

Co je to prebiotická vláknina a jak působí:

  • Nestravitelná součást potravy, která pozitivně ovlivňuje celkový zdravotní stav organismu tím, že podporuje růst a aktivitu zdraví prospěšných bakterií střevní mikroflóry.
  • Tlumí činnost potenciálně nebezpečných bakterií
  • Zlepšuje obranyschopnost organismu – vyvážená střevní mikroflóra hraje klíčovou roli pro dobře fungující imunitní systém.
  • Reguluje střevní pH. Snížením pH se zvyšuje rozpustnost minerálů, zejména vápníku a hořčíku a tím i jejich biodostupnost.
  • Pozitivně ovlivňuje metabolismus tuků

 

Kdy je vhodné užívat prebiotickou vlákninu

  • Špatné trávení, zácpa – dochází k snadnějšímu vyprazdňování.
  • Oslabená imunita – zvyšuje se odolnost vůči běžným infekcím.
  • Osteoporóza – zlepšením biodostupnosti vápníku a hořčíku prebiotická vláknina zvyšuje mineralizaci kostí a kostní denzitu.
  • Obezita – pozitivní vliv na snižování nadváhy.
  • Riziko kardiovaskulárních onemocnění, aterosklerózy – snižuje riziko vzniku těchto onemocnění.
  • Zánětlivá střevní onemocnění (Crohnova choroba, ulcerativní kolitida) - snižuje klinické symptomy, zánětlivé parametry i produkci prozánětlivých molekul, naopak zvyšuje sekreci protizánětlivých látek.
  • Riziko rakoviny tlustého střeva – pomáhá předcházet tomuto onemocnění.

 

Prebiotická vláknina Valosun

Doporučené dávkování: Dospělí a děti užívají 8 g denně (2 vrchovaté kávové lžičky). V případě výraznějších obtíží lze dávku zdvojnásobit. Prebiotickou vlákninu je možno rozpustit ve vodě nebo jiném nápoji.

Přípravek je vhodný pro dospělé a děti od 3 let. Je vhodný pro těhotné a kojící ženy.

Neobsahuje lepek.

Dávka 8 g obsahuje: 4g inulin, 4 g fruktooligosacharidy

Balení: 250 g, 500 g

více informací na www.valosun.cz

 

Hodnocení (17 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 05. 2013 09:06
vlákninu užívám a pomáhá mi
21. 04. 2013 14:06
děkuji za článek ,na odkaz se podívám.
19. 03. 2013 13:13
Zajímavé informace.
17. 03. 2013 11:51
Není lepší zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny, celozrnný chléb, případně drcené lněné semínko (má oříškovou chuť, obsahuje omega-3 mastné nenasycené kyseliny)?
08. 03. 2013 19:17
děkuji za informace, jsou pro mne nové a zajímavé

Naši partneři