Sledujte nás:

Projekt Hubneme s nádobím ZEPTER již odstartoval!

Zpět

Téměř každý třetí Čech trpí nadváhou a počet obézních neustále roste. Ve věkové skupině nad 50 let je situace dokonce ještě více alarmující – s obezitou nebo nadváhou se potýká téměř 75 % naší populace. A dobrá zdaleka není ani situace u dětí a mladistvých. Proto se společnost Zepter International rozhodla spustit projekt Hubneme s nádobím Zepter, jehož hlavním cílem je ukázat, že spojení kvalitního nádobí, zodpovědného přístupu a praktických rad výživového odborníka, je tím správným způsobem, jak úspěšně a dlouhodobě zvítězit nad obezitou. A že zdravé (a chutné) vaření nemusí být žádná věda.

Na pomoc v projektu si přizvala nás, společnost STOB, jako odborníka na zdravé hubnutí, což náš rozhodně těší :-) 

Do projektu „Hubneme s nádobím Zepter“ byli vybráni tři účastníci, kteří by chtěli zredukovat svou hmotnost. Všem účastníkům společnost zapůjčila kompletní sady nádobí Zepter. Proběhlo i proškolení, jak nádobí správně používat a jak lze zdravěji vařit bez zbytečně přidaného tuku a vody. Na školení byli mnozí velmi překvapení, jak dobře může chutnat ryba uvařená v páře, drůbeží maso pečené na suché horké pánvi nebo zelenina připravená jen na tuku z připravovaného masa. Nadšení byli i ze zeleniny z parního košíku – zejména z její plné a „opravdové“ chuti. Pro mnohé bylo také příjemným překvapením, že vaření na kvalitním nádobí je snadné a zabere méně času – přípravou oběda strávili účastníci zhruba 30 minut. Úsporu času tak ocení nejen maminky s malými dětmi, ale i ti, kdo jsou pracovně velmi vytížení.

 

Odborné zázemí a poradenskou pomoc bude všem zúčastněným díky spolupráci se STOBem poskytovat naše skvělá lektorka MUDr. Hana Mojžíšová. „Nejsem prodejce zázraků na hubnutí. Hledám trvalé řešení pro své klienty. Zhubnout není těžké, těžké je si přiměřenou hmotnost udržet. Změna životního stylu s postupnou změnou stravovacích návyků smysl má. Změna životního stylu znamená změnu postoje k sobě samému, k životu…, “ říká MUDr. Hana Mojžíšová.

Účastníci teď budou mít půl roku na to, aby se jim pomocí zdravého vaření a odborných rad paní doktorky podařilo dosáhnout vytoužené redukce hmotnosti, změnit styl stravování a tím i celý životní styl. 

Seznamte se s účastníky projektu! 

Lucka (38), office manager, nyní na mateřské dovolené, 2 děti, mladší dítě 1,5 roku

Po 2 porodech zůstaly Lucce kg navíc a chtěla by být „lehčí a ohebnější“, tak jako dříve. Při stresu a nedostatku spánku se jí hůře životospráva praktikuje. První nárůst hmotnosti byl u Lucky v souvislosti se studiem v zahraničí, další v souvislosti s těhotenstvím a mateřstvím (děti 5 a 1,5 roku). Zkušenosti s hubnutím z minulosti již má.

Barbora (34), vedoucí kanceláře, bezdětná 

Pro paní Barboru jsou její nadbytečné kilogramy již „neúnosné“ a hlavní motivací je touha po dítěti. Nárůst hmotnosti souvisel u paní Barbory zejména s nástupem do sedavého zaměstnání před 11 roky. Manžel paní Barbory Jakub se pouští do úpravy životosprávy a hubnutí společně s ní. Zkušenosti s hubnutím v minulosti má minimální.

Denys (32), podnikatel, 2 děti 

Denys závodně plaval do 16 let a po ukončení sportovní činnosti ještě na SŠ přibral 25 kg. V dospívání nebyla pro změnu životosprávy ta správná motivace. Ta přišla až s narozením dětí, kdy se opět potřebuje cítit dobře. Denys již před začátkem projektu sám zhubl 10 kg. Jak sám sděluje: „Změnil jsem svůj postoj vůči životu.“ Ale zároveň je tu podnikání, nedostatek času a zhoršení kondice. 

Co o účastnících říká MUDr. Hana Mojžíšová? 

Všichni 3 účastníci mají vyšší stupeň nadváhy či obezitu a společné mají především to, že mají chuť řešit svou životosprávu. Každý z nich je ve zcela jedinečné životní situaci a stejně jako jsou rozdílné hlavní faktory, které vedly ke zvyšování hmotnosti, budou rozdílné i způsoby řešení při respektování obecných doporučení. Každý má jiné zkušenosti s úpravou své hmotnosti, jinou genetiku, fungování metabolismu, jiné (nejen) stravovací návyky, chutě a ochotu něco měnit. Podobně je tomu i v oblasti fyzické aktivity – od žádných zkušeností až po ukončenou závodní kariéru. Jiné jsou i podmínky pracovní – zaměstnanec, podnikatel a žena na mateřské dovolené. Pro všechny je společný nedostatek času, což se mnohdy odráží v trpělivosti, udržení motivace, tempu a efektivitě změn. Pevně ale věřím, že i přes toto negativum se všem podaří úspěšně zhubnout, a především si i zhubnuté kilogramy udržet a prospět tak svému zdraví. 

Jak se účastníkům daří, můžete společně s námi sledovat až do 30.11. na Facebooku.

Hlavním cílem projektu je zlepšit stravovací návyky účastníků a jejich rodin a promítnout benefity vaření v nádobí Zepter do jejich hmotnosti, tělesných proporcí a zdravotního stavu. Cílem je samozřejmě inspirovat i ty, kdo budou jejich příběhy sledovat. 

Všem účastníkům držíme palce a jsme rádi, že jim můžeme pomoci na jejich cestě za zdravím!

Více informací o nádobí Zepter a zdravém vaření naleznete na www.zepter.cz.

Zaujalo Vás zdravé vaření a rádi byste si ho osobně vyzkoušeli? Ozvěte se na e-mail marketing@zepter.cz a přijďte na testování. 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 07. 2019 06:12
Zepter mám a využívám.
07. 07. 2019 06:00
Skvěla akce, přeji mnoho spokojených zákazníku
05. 07. 2019 21:12
Přeji všem třem ať se jim vše podaří.

Naši partneři