Sledujte nás:

Kategorie potravin

Žloutek (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1220 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 6.7 g
Tuky: 25 g Cukry: 0.3 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.14 g

Žloutek obsahuje téměř veškerý tuk obsažený ve vejci, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Dále je žloutek bohatým zdrojem bílkovin, vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Žloutek obsahuje sice vysoké množství cholesterolu, ale přítomné fosfolipidy zmírňují jeho působení. Díky vysokému obsahu tuku je žloutek i bohatým zdrojem energie, konzumujte ho proto v příměřeném množství.

Náhrada

Při redukční dietě je vhodné upravit klasické recepty tak, že na jeden žloutek použijete více bílků, sníží se tak obsah tuku a energetická hodnota pokrmu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři