Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- STOB recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kypřící prášek do pečiva | 2 |
Cukr třtinový hnědý | 20 |
Bílek (syrový) | 90 |
Lněné semínko | 20 |
Vločky ovesné | 150 |
Brusinky sušené | 40 |
Rozinky | 35 |
Dochucovadla:
Hmotnost hotového pokrmu: 330 g (1 ks 11 g)
Energetická hodnota celkem: 4123 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 69,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 137 kJ
Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 5.6, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme sušené ovoce, semínka a vločky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a trochu kypřícího prášku. Do sněhu vpracujeme směs vloček s ovocem. Z těsta tvoříme hrudky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 10-15 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.