Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvové muffiny s jablečným pyré

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

přášek do pečiva, soda, skořice, sůl

Energetická hodnota celkem: 5154 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 205, SAFA (g): 6, Cukry (g): 81, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 430 kJ

Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 17.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

www.recepty.cz Oloupat mrkve a nastrouhat je na velkých dírách struhadla (celkově asi 500 ml), přidat rozvařená jablka nebo přesnídávku (190), kůru a šťávu z citronu. V jiné misce, smíchat dohromady mouku, cukr nebo med, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody, skořici a sůl. Skořicí rozhodně nešetřit. Přidat olej, vejce, tvaroh a zamíchat vše do hladka. Přidat směs mrkve a smíchat. Po upečení nechat trochu vychladnout a vyklopit je na mřížku. Muffinky lze zamrazit na 3 týdny. Ideální na svačinu k odpolední kávě nebo 2 na snídani pro milovníky sladkých snídaní.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři