Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí guláš s houbami

Zpět
  • Autor: guttenovar
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sladká paprika, kmín, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 7685 kJ

Bílkoviny (g): 189, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 123, SAFA (g): 24, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ

Bílkoviny (g): 47.3, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Zaprášíme ji mletou paprikou, přidáme hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvýšíme plamen a všechnu šťávu vydusíme do tuku. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promícháme, guláš povaříme, aby houby změkly, a na závěr ho dochutíme solí a pepřem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři