Sledujte nás:

Husa pečená

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Husa s kůží průměr (syrová bez kostí)180

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 2808 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 25, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Očištěnou husu opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme po obou stranách dozlatova. Upečenou husu z výpeku vyjmeme. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce převaříme a procedíme. Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla. Při expedici jednotlivé porce podléváme šťávou.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 11. 2011 21:08
Jasně, která z nás co si tu zapisují si dá 2940 Kj na porci?
03. 08. 2011 23:15
Husa to je zabiják linie...

Naši partneři