Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hruškový koláč s mákem a tvarohem

Zpět
  • Autor: sduranova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

Vanilkovy lusk =: polovina Hrusky ´3ks Mak umeleme

Energetická hodnota celkem: 17070 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 201, Sacharidy (g): 427, SAFA (g): 89, Cukry (g): 230, Vláknina (g): 66, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1423 kJ

Bílkoviny (g): 12.2, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 35.6, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 19.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejdříve v misce smíchejte hladkou mouku se 3 lžícemi cukru krupice a přidejte nakrájené máslo. Máslo zapracujte a postupně přilévejte studenou vodu, dokud těsto není krásně hladké a pevné. Vytvarujte z něj kouli, zabalte do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice. Zatímco těsto odpočívá, připravte si makovou náplň. Do hrnce nasypte mák, přilejte mléko a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a oslaďte cukrem krystal. Náplň nechte vychladnout. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na tenkou placku o trochu větší, než je forma. Těsto dejte do formy a na dně udělejte pomocí vidličky několik děr. Hrušky očistěte, podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec (pak hrušky můžete nakrájet na plátky). Nakonec připravte tvarohovou náplň. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce smíchejte tvaroh, žloutky, cukr moučka a vanilková semínka a sníh do směsi opatrně vmíchejte. Na těsto rovnoměrně rozprostřete makovou náplň, naskládejte a přitlačte hrušky a zakryjte tvarohovou směsí. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 45 minut. Podávejte vychladlé.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři