Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bazalková pomazánka

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hořčice plnotučná průměr8
Rajčata sušená80
Flora150

Dochucovadla:

60 g lístků čerstvé bazalky ½ lžičky mleté sladké papriky sůl a mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 3203 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 15 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 4.8 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Rajčata i bazalku nasekáme co nejvíce najemno a vložíme do mísy, kde vše smícháme s ostatními ingrediencemi. Jemně dosolíme a opepříme dle své chuti. Pomazánku mažeme na běžné pečivo nebo ji vložíme do misky a namáčíme do ní grissini nebo silné tyčinky. Tip: Pokud chcete zvýšit množství vápníku, přimíchejte do pomazánky měkký odtučněný tvaroh. Jak si vypěstovat vlastní bazalku? Pěstování bazalky je snadné, pěstujeme ze semínek které sázíme v dubnu, můžeme pěstovat na zahrádce, ale i na balkóně v truhlíku, nebo v bytě, stačí dostatek světla, cca za tři týdny máme sazeničky, které přesadíme do květináče, pak už stačí dostatek tepla a vody, na zahrádce je ideálním společníkem pro rajčata, sklízíme v červnu (upozornění, že si mají recept schovat a znovu zkusit s vlastní sklizní) jakmile se objeví bílé květy, děti budou nadšeně pomáhat, druhá sklizeň je koncem září, (bazalka obsahuje silice a třísloviny v čerstvém stavu vitamín C, karoten, enzymy, minerální látky).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři