Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečený losos s šalvějovým máslíčkem Flora Gold

Zpět
  • Autor: Flora Gold
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Citronová šťáva20
Flora Gold20
Losos průměr (syrový)440

Dochucovadla:

několik snítek čerstvé šalvěje, hrubozrnná mořská sůl

Energetická hodnota celkem: 4284 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 1, SAFA (g): 18, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1071 kJ

Bílkoviny (g): 24.3, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 0.3, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Rybí filety očistíme, omyjeme a osušíme. Těsně před pečením zakapeme každý filet citrónovou šťávou, ochutíme hrubozrnnou solí a pečeme na nepřilnavém povrchu nebo na pečícím papíru v troubě rozpálené na 200 °C asi 20 minut, dokud není ryba propečená, ale nesmí být vysušená. Flora gold rozpustíme v pánvi a přihodíme listy čerstvé šalvěje. Chvíli jí na Flora Gold opékáme na nižším plameni a necháváme teplem prolhnout vůně a chutě obou ingredencí. Poté Flora gold šalvějové máslíčko dochutíme solí a podáváme rozpuštěné na čerstvě upečené rybě.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři