Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tempeh čerstvý | 225 |
Pohankové nudle SOBA (v suchém stavu) | 280 |
Brokolice Vapeur Bonduelle mražená | 400 |
Cibulka jarní | 20 |
Olej olivový | 20 |
Sójová omáčka | 40 |
Javorový sirup | 20 |
Limetka | 20 |
Česnek | 3 |
Sezamová semínka | 15 |
Dochucovadla:
velká hrst čerstvé bazalky
Energetická hodnota celkem: 7702 kJ
Bílkoviny (g): 89,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 244
SAFA (g): 9
Cukry (g): 39
Vláknina (g): 29
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1926 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 7.3 Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Nejprve si smícháním sójové omáčky, javorového sirupu, limetkové šťávy, semínek a prolisovaného česneku připravíme v misce sezamovo-česnekovou omáčku a odložíme ji stranou. Tempeh nakrájíme na tenké plátky a na olivovém oleji opečeme na pánvi z každé strany dokřupava, osolíme, opepříme, pokapeme trochou limetkové šťávy a také necháme stranou. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme asijské nudle a uvaříme je podle návodu na obalu. Místo soba nudlí lze použít jiné asijské nudle, dle chuti. Na poslední tři minuty přidáme do hrnce také brokolici Bonduelle Vapeur. Po uplynutí doby vaření slijeme nudle i brokolici a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. K nudlím přidáme orestované plátky tempehu, posypeme trhanou bazalkou a kolečky jarní cibulky, zalijeme předem připravenou omáčkou a důkladně promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.