Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Velikonoční pletenec

Zpět
  • Autor: STOB
  • Doba přípravy (min.): 110
  • STOB recept
  • Porce: 18.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 9442 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 99, Sacharidy (g): 288 SAFA (g): 52 Cukry (g): 59 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 525 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 2.9 Cukry (g): 3.3 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do misky dejte lžičku cukru, lžičku mouky, trochu vlažného mléka, rozdrobte droždí a dejte na teplé místo vzejít kvásek. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Žloutek oddělte od bílku a bílek si schovejte na potření. Mezitím si do větší mísy dejte prosátou mouku, rezistentní škrob, sladidlo na pečení, žloutek, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Až je připravený kvásek, přidejte jej do mísy, přilijte zbytek mléka a zadělejte těsto. Dejte mísu na teplé místo a přikryté utěrkou nechte zhruba hodinu vykynout. Pak z těsta odebírejte kousky, vyválejte je na válečky o síle asi centimetr, v polovině je přeložte a stočte do spirály. Připravené pletence dávejte na plech, vyložený pečicím papírem a před vložením do trouby nechte ještě dvacet minut kynout. Troubu rozpalte na 180 °C, pletence potřete rozšlehaným bílkem, posypte mákem a pečte 25 až 30 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři