Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 05. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Opisek

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 928
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Zálivky a ochucení

03. 04. 2014

Tak jsem se rozhodla bojovat s mojí malou spotřebou zeleniny. Zelenina samotná mi prostě nechutná - představa, že sním jen tak třeba kousek salátové okurky....brrrr. Ale v podobě nějakého salátku už je to OK. Takže se snažím každý večer nachystat nějaký salát, část sníst k večeři a část druhý den ke svačině/obědu. 
Ale fantazie je omezená a tak vás chci poprosit o tipy na salátové zálivky a různé jiné způsoby ochucení.

Za sebe nejčastěji sladkokyselá klasika (ocet+cukr nebo citron+med), trocha oleje. Občas přidám hrubozrnnou hořčici. Málokdy se pouštím do jogurtových variací. 

Budu ráda za jakékoli nápady a tipy. 
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 04. 2014 07:42
Afrais, díky moc za tipy - v podstatě jsi mě přesvědčila, že výběr je velmi omezený.
Kyselé možnosti se všemi možnými octy (balsamico bílé i červené, jablečný, vinný,...) nebo citron/limetka mám vychytané. Velkou mezeru u sebe vidím v používání bylinek - pokusím se na tomto poli víc experimentovat. A hořčičný na okurku určitě vyzkouším - to zní lákavě.
P.S.: ani by mě nenapadlo, dělat to se zálivkou jinak :-)
07. 04. 2014 07:38
Když počkám na pocit "hladu", tak je to 1) špatně a 2) sežeru cokoli jiného než syrovou zeleninu
Naučila jsem se být cíleně vybíravá - znamená to, že nesním na potkání cokoli, jen proto, že je to dostupné, ale přemýšlím nad tím co a kdy sním.
05. 04. 2014 13:17
Opravdu. Souhlas absolutní.
Vyplatí se počkat na ten pocit MÍRNÉHO hladu. Je to podle zákonů volné přírody, tak nějak bych to vyjádřil.
I poslední poznatky, i poslední elisting.cz - úvodní Zpátky na stromy to uvádí. Doufám, že to tam ještě je.
05. 04. 2014 06:40
Když mám hlad tak neexistuje že by mi něco nechutnalo, slovo brrrr neznám :-)
04. 04. 2014 21:21
Výborná je zeleninka nakrájená smíchaná s cottage
04. 04. 2014 21:14
Olivolej + balsamico/bílý vinný ocet/citronová šťáva + bylinky dle chuti + sůl, pepř + různé hořčice/kapka dobrého kečupu / olivolej + citron a pomeranč - na listové saláty / jogurt + hořčíce/kečup + bylinky/koření... S balsamikem na klasické míchané a s rajčaty. Hořčičné na listový nebo okurkový základ, jogurtové s výrazným kořením třeba na okurky nebo listí nebo mrkev nebo jinou kořenovou zeleninu. Přidat nasekané uvařenę vajíčko. Hlavně tip: zálivku zvlášť a smíchat na porci až před podáváním!
04. 04. 2014 20:47
Tak já si na svačinu nakrájím okurku, rajče, kousek papriky, dám si tam sterilovanou kukuřičku a 20 g bílého jogurtu a 15 g majonézy light. Někdy taky čínské zelí. Je to mňamka :-) a zelenina splněna
03. 04. 2014 13:46
S těmi jogurtovými tak trochu oboje - preferuju tu kyselou chuť octa, ale rozhodně se jim nebráním.
03. 04. 2014 09:45
Jogurtové variace vynecháváš protože Ti nechutnají, nebo jen že jsi nevěděla co udělat? Miluju zeleninu zalitou jogurtovým dresinkem (česnek, sůl, pepř, jogurt...dá se tam dát v podstatě cokoliv,třeba i paprika nebo grilovací koření, když mám málo bílkovin, tak dělám dresink i z tvarohu a taky není špatný), nebo rajčátka, olivy, jogurt, čerstvá bazalka, zalité jogurtem, osolené a případně i opepřené.

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři