Datum registrace: 16. 10. 2010
vachom
Sebekoučink
Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 24. 1. 2017. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 95079.98 km |
Kolo: | 51412.41 km |
Cvičení: | 4327 h 47 min |
vachom
Jak psát blog?Pomazánky - tvaroh místo majolky - recepty
30. 06. 2013
Hodnocení (21 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
16. 09. 2013 09:16
Tvaroh se dostane koupit už bz hrudek a je do pomazánek výborný, je lepší a zdravější než tavené sýry, které by se měly konzumovat v omezené míře kvůli obsahu tavných solí. Ty zapříčiňují sklerozu tepen. Obejdu se bez másla, ale kdybych nemohla jíst tvaroh, moc by mi chyběl.
16. 09. 2013 08:21
Tvaroh jako základ je skvělý taky to tak dělám, jen někdy (podle stavu lednice) ho míchám s čerstvým sýrem (lučina, gervais...) pomazánka je pak jemnější - základ dělám jen tvaroh+sýr+sůl+pepř - cibulku dávám jen třeba k tuňákovi, do vajíčkové pórek, výborná je kombinace - základ+eidam 20% na jemno nastrouhaný+ na jemno nastrouhaná mrkev, nebo lehká nivová - základ a nastouhaná niva ...
Máte pravdu, že základ musí být dobře ochucený a pak se s tím dá různě čarovat :-)
Máte pravdu, že základ musí být dobře ochucený a pak se s tím dá různě čarovat :-)
16. 09. 2013 08:19
Vyzkouším to, jen moje rodinka nemusí tvaroh, jestli to poznají, budu mít pomazánku na celý týden.
16. 09. 2013 06:11
Díky za inspiraci. Pomazánky jsem dělala jen s máslem nebo ramou, zkusím tyto odlehčené :-)))
15. 09. 2013 22:23
Jo, tvaroh je prima, ale jako základ je dobrá i lučina - třeba zrovna s tuňákem, trochou červené cibule, pažitkou a s olivovým olejem...
15. 09. 2013 22:17
To jsou super tipy :-)) Díky :-) Tvaroh už jsem taky kombinovala různě,ale tenhle nápad s tvarohovým základem je zajímavý
03. 11. 2011 15:23
tuňák z Lidlu je opravdu dobrý, mám i dobrou zkušenost s tuňákem Albert, ale nyní ho zdražili, tak ho už nekupuju....
03. 11. 2011 07:21
s tvarůžkami je skvělá, tuňáková je taky dobrá , ale musí to b´ýt s dobré tuňákové konzervy- většinou ta z Lidlu je fajn
03. 11. 2011 05:22
Miluju tvarůžky, tvaroh i rybičky, ale spojit to takhle dohromady s tvarohem mě nikdy nenapadlo,určitě vyzkouším.
02. 11. 2011 20:42
Marcelko, jen jsem si to četla a sbíhaly se mi sliny - určitě některou z tvých pomazánek vyzkouším a pak napíšu, jak to chutnalo chlapům. Díky za tipy ...
02. 11. 2011 11:20
no určite vyskúšam. Ja mám rada tvaroh s paprikou. To si, ale už hotovú nátierku kupujem v Kauflande. Je aj s bylinkami. A potom sú aj ovocné, že jahodové, vanilkové, ananásové... (tými natieram napr. palacinky, . samozrejme synovi, ale ako by som si nedala aj ja. xixi)
02. 11. 2011 11:07
díky za typ nějak tak to dělám i já akorát jsem asi nedodržovala ten poměr tak to vyzkouším
02. 11. 2011 09:30
Už jsem několikrát zkusila podobné a chutnaly.Teď,když se blíží doba předvánočvích a silvestrovských večírků každou takovouhle zdravější a lehčí inspiraci vítám(dostala jsem děsnou chuť na tu rybičkovou) :-)))
02. 11. 2011 08:15
Netučný tvaroh má velmi jemnou strukturu, nejsou tam žádné hrudky, takže se jako náhrada majolky výborně hodí. Dělám to tak, ale tvoje nápady jsou moc fajn, já se dnes pokusím vyrobit tu tvarůžkovou. Díky a měj se krásně.
02. 11. 2011 08:08
to je něco pro mne - moc děkuji! ty fígle jsou dobré!dneska zkusím rybičkovou :-)
vachom
Aktuality
Kvíz o ceny
Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Základ: Netučný/polotučný tvaroh, červená cibulka na kostičky (velikost podle toho, jak kdo má rád), nať zelené cibulky, sůl, příp. pepř.
Poslední přísada určuje druh pomazánky - např. vejce, tvarůžky, rybičky, křen atd. - viz recepty.
Dodržuji dva důležité fígle, a pak pomazánka opravdu chutná "i ostatním" (třeba i mužským):
1. základ (tedy samotný tvaroh) by měl mít už chuť "sám o sobě" a měl by chutnat předtím, než přidávám poslední přísadu
2. množství tvarohu musí být stejné jako je množství poslední přísady. Nikdy nedávám tvarohu víc.
a) pivní (tvarůžková): základ + olomoucké tvarůžky na větší kosky, drcený kmín, pepř, a pro naředění zalít trochou pivka - dle Vaší potřeby - nebo samozřejmě i mlékem, ale pivko udělá své :-)
b) tuňáková/rybičková : základ + tuňák (je lepší ten nedrcený)/olejovky ve vlastní šťávě . Může se přidat i kyselý lák od okurky, nebo horčici a (sladkou) kukuřici Bonduelle. Kdo je zvyklý může přidat i vařené vajíčko.
c) vajíčková: základ + nastrouhám bílky, přidám vidličkou rozmačkané žloutky, nastrouhanou kyselou okurku, horčici - případně pro lepší chuť i nahradit část tvarohu taveným sýrem
d) hermelínová: základ + nastrouhat nahrubo hermelín, možno přidat i drůbeží šunku, červenou papriku (i jako koření)
e) křenová: základ + na kousky šunku (tu je možné i nastrouhat nahrubo), ananas, čerstvý nastrouhaný křen (tuto bez cibule, bez zelené cibulky). Křenu dávám jen tolik, aby to bylo poživatelné - tedy ne stejně gramů jako tvarohu, ale mnohem méně... :-) podle chuti
f) z uzené makrely: základ + uzená markrela, citronová štáva
Marcela