1. Vybírejte sýry s 30 nebo 20 % tuku v sušině
2. Místo tučného masa zvolte libovější
Když si například místo 150g steaku z vepřové krkovice, dáte vepřovou panenku, ušetříte 18 g tuku.
Když si místo salámu dáte šunku, ve 100 g ušetříte 32 g tuku.
3. Z vajec jezte jen bílky
4. Místo smetany si dejte polotučné mléko
5. Místo smetanového jogurtu si dejte polotučný
Ve 150g kelímku ušetříte 10 g tuku.
6. Vynechejte smažené pokrmy nebo alespoň nekombinujte smažené jídlo se smaženou přílohou
7. Mazejte si tenkou vrstvu
8. Místo máslových a šlehačkových dortů volte raději ovocné
9. Hranolky nesmažte, ale upečte v troubě bez tuku nebo s malým množstvím kvalitního tuku
Když si k nim dáte místo tatarky kečup, ušetříte dalších 10 g tuku.
10. Do kaše nepřidávejte máslo
Obrázky jsou převzaty z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí, kde najdete i spoustu dalších tipů.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.