Sledujte nás:

10 tipů, jak ušetřit tuk

Zpět

1.       Vybírejte sýry s 30 nebo 20 % tuku v sušině

 

2.       Místo tučného masa zvolte libovější

Když si například místo 150g steaku z vepřové krkovice, dáte vepřovou panenku, ušetříte 18 g tuku.

Když si místo salámu dáte šunku, ve 100 g ušetříte 32 g tuku.

3.       Z vajec jezte jen bílky

4.       Místo smetany si dejte polotučné mléko

5.       Místo smetanového jogurtu si dejte polotučný

Ve 150g kelímku ušetříte 10 g tuku.

6.       Vynechejte smažené pokrmy nebo alespoň nekombinujte smažené jídlo se smaženou přílohou

7.       Mazejte si tenkou vrstvu

8.       Místo máslových a šlehačkových dortů volte raději ovocné

9.       Hranolky nesmažte, ale upečte v troubě bez tuku nebo s malým množstvím kvalitního tuku

Když si k nim dáte místo tatarky kečup, ušetříte dalších 10 g tuku.

10.   Do kaše nepřidávejte máslo

Obrázky jsou převzaty z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí, kde najdete i spoustu dalších tipů.

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 10. 2016 10:04
Vsechno delám jak je popsané, akorár vejce sním i se zloutkem. To je na vejci to co mi nejvíc chutná:-)
13. 10. 2016 08:48
Vajíčko bez žloutku???? No to radši nic,taky je jím celá
12. 10. 2016 19:49
vajicko snim taky cele, ale nejim je moc často,tak to urcite nevadi. Horsi je to se syry. 30 procentni Eidam me nepripada jako syr, moc mi nechutna.Často si dam radsi cottage
11. 10. 2016 22:15
Sýry kupuji 30%, ale vajíčka si musím dát celé, Bez žloutků to nejde. Samotný bílek, to není ono.
11. 10. 2016 19:11
adriana2: ja na to jdu obracene - rano si naplanuju jidlo na cely den, kdyz vidim, ze nekde neco prebyva, neni problem ubrat, nebo zamenit neco za neco jineho a pak uz prez den se jen snazim dodrzet ranni plan. (Nebo jde planovat vecer, den predem. Nebo - a to ted delam nejvic, si napocitat nejake recepty ktere zaruci tu spravnou davku vseho pro dane jidlo (snidane/obed/vecere) a pak uz z nich jen losovat - pokud maji porce stejne hodnoty, tak se daji zamenit.)
11. 10. 2016 16:28
adriana2.no me ty tuky taky moc nejdou.kdyz to vecer sectu tak se nestacim divit.kj malo a tuku hodne.tak ja uz nevim.delam nekde chybu.
11. 10. 2016 14:28
Dobré rady, snažím se je také dodržovat. Moje máti tuhle bramborovou kaši bez másla dělá pořád a mně to nikdy nechutnalo. No holt, když chci shodit a být štíhlá jako ona, tak mi nic jiného nezbyde.
11. 10. 2016 11:15
Tyto rady převážně dodržuji, s tuky mám spíš "problém", že nikdy nemám zelený semaforek a to proto, že jsem v mínusu. Ale SAFA je v plusu :-)
11. 10. 2016 11:06
určitě není třeba žloutky vyhazovat a můžete si i žloutek dát :) V rozumném množství to určitě neuškodí, doby, kdy se žloutek nedoporučoval kvůli obsaženému cholesterolu, už jsou pryč. je to tu jen pro názornost, aby si člověk uvědomil, z čeho je vejce složené... Případně například při hubnutí je možné si dát více bílků a zbylé žloutky třeba rozdělit jiným členům rodiny, kteří hubnout nepotřebují.
11. 10. 2016 10:38
Také se snažím jíst co nejméně tuků, ale vejce si dám celé.Nevím jak bych žloutek jinak využila...
11. 10. 2016 09:49
Pěkný blog!!! Vše se snažím takto dělat až na to vejce, sním i žloutek :-) Chléb nemažu vůbec, nebo dám tvaroh, lučinu...
11. 10. 2016 09:27
Přesně tak, i tady platí, že je třeba zapnout rozum a také začít od sebe

Naši partneři