Sledujte nás:

Jak vařit chutně a zdravě!

Zpět


Změna „tradičního rodinného talíře“ je tedy v případě, pokud se rozhodnete pro ozdravení vašeho životního stylu, nevyhnutelná. Neměli bychom k ní však přistupovat jako k záležitosti nepříjemné a namáhavé, ale k šanci, jak postupně začít vařit jinak, zdravěji, zlepšit tím svůj jídelníček a předat svým potomkům „rodinný talíř“ zdravější.

Tuto možnost nabízí i projekt Zdravě a chutně společnosti Tefal, která přichází na trh s moderními spotřebiči pro zdravé vaření – parním hrnecem VitaCuisine Compact a horkovzdušnou fritézu ActiFry Family.

Vaření v páře je jedním z nejvhodnějším a také nejšetrnějších způsobů tepelné úpravy pokrmů. Parní hrnec VitaCuisine Compact tak umožňuje snadnou, rychlou a zdravou přípravu jídel. Velkou výhodou tohoto parního hrnce jsou tři oddělené nádoby, v kterých je možné vařit tři pokrmy současně. Při vaření nevznikají nepříjemné pachy a hrnec udrží díky funkci KEEP WARM teplotu pokrmu i po jeho uvaření.

Jídlo zhotovené v parním hrnci obsahuje více vitamínu C, karotenoidů, vitamínu B9 a kyseliny listové než pokrm připravený klasickými tepelnými úpravami. Potraviny neztrácejí při vaření v páře svoji přirozenou konzistenci, jak tomu bývá často například u zeleniny a ryb, a tím nepřichází ani o přirozenou barvu a chuť.

Tefal CuisineDalší informaceo výrobku VitaCousine Compact:

  • VitaCuisine Compact lze využít pro přípravu předkrmů, polévek, ryb, masa, zeleniny, příloh a dezertů. Náměty na vaření resp. recepty poskytne brožurka dodávaná ke spotřebiči.
  • Jedinečný koncept 3 v 1 - jídlo o třech chodech lze připravit naráz: předkrm a hlavní jídlo například pomocí nádob pro vaření v páře s plným dnem pro přípravu omáček a dezerty ve čtyřech varných skleničkách.
  • Díky šetrnému vaření v páře dochází k minimálním ztrátám živin, vitamínů a minerálních látek.
  • Umožňuje přípravu pokrmu bez přidání jakéhokoliv tuku, což vede ke snížení kalorické hodnoty jídla.
  • Nabízí se možnost přidání bylinek a koření, které doplní nutriční a senzorické vlastnosti pokrmu.
  • Připraví nejen zdravé, ale i chutné jídlo zcela bez nebo s přidáním velmi malého množství soli (výhodné pro osoby s vysokým krevním tlakem).
  • Jednotlivé nádoby jsou od sebe dobře oddělené a nedochází tedy k míšení vůní z různých potravin.
Horkovzdušná fritéza ActiFry Family je spotřebič určený pro tepelnou úpravu brambor, masa, ryb a zeleniny. Potravina je tepelně upravovaná jen horkým vzduchem, ale hotové jídlo je chutí i vzhledem podobné smaženým výrobkům. Všichni příznivci zdravého životního stylu a hubnoucí si jistě uvědomují, že smažené pokrmy by se neměly stát častou součástí našeho jídelníčku. Pokud se jich však nechcete zřeknout použijte k přípravě ActiFry Family, umožňující smažit na co nejmenším množství tuku.

Při přípravě pokrmů v horkovzdušné fritéze ActiFry stačí totiž před vařením přidat jen jednu lžíci oleje.

Tefal ActivityDalší informace o výrobku ActiFry Family:

  • Díky speciální technologii se v horkovzdušné fritéze ActiFry Family nepřepaluje tuk a pokrm je tak prostý toxických látek.
  • Umí nejen fritovat, ale i vařit, zapékat a dusit. Kromě hranolek či brambor je možné připravovat maso, mořské plody, zeleninu, ovoce.
  • Připraví hranolky z čerstvých brambor, které mají pouhá 3 % tuku, tj. obsahují 3 g tuku na 100g hranolek.
  • Pro danou surovinu je vždy možné zvolit ten nejlepší typ oleje (olivový, řepkový aj.)
  • Ušetří až 70 % oleje, který by byl použit v běžné fritéze.
  • Je nenáročný na obsluhu a je možné jej mýt v myčce.
  • Koupí ActiFry Family získáte i brožuru na vaření v tomto spotřebiči, která přináší nespočet nápadů na chutné zdravé jídlo.

Více informací o zdravém a chutném vaření i mnoho šikovných receptů získáte na webové stránce www.zdraveachutne.cz. Více informací o produktech na www.tefal.cz.

Rozhodujete-li se pro parní hrnec VitaCousine Compact od Tefalu, věnujte jistě pozornost následujícímu receptu, podle kterého jsme vyzkoušeli připravit pokrm právě v tomto parním hrnci.

Hodnocení (34 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 05. 2017 21:53
Vařím rada na páře brambory a zeleninu
27. 02. 2014 08:53
wow, to vypadá zajímavě
16. 06. 2013 22:24
Klasický napařováček v hrnci mi zatím stačí, ale už jsem nad tím taky párkrát přemýšlela :)
15. 05. 2013 21:18
15.5.2013
Zatím tyto přístroje nemám,ale dívala jsem se po nich v obchodech.
31. 03. 2013 17:43
Neznám, do tedky u nás vystačil nápařník v hrnci.
31. 03. 2013 16:27
Taky neznám
26. 03. 2013 22:43
Neznám.
25. 03. 2013 12:45
já ten actifry mám a nejvíc v něm dělám kuřecí kousky,samo se to mýchá,tak nemusím hlídat.Hranolky jsem taky dělala,ale jsem líná a nebaví mě krájet.ale občas padnou.
25. 03. 2013 12:30
Parní hrnec mám jsem s ním spokojená ale vařím raději v pomalém hrnci .Dá se v něm vařit taky dietně ,bez tuku a ke všemu ušetří spoustu práce a času .
20. 03. 2013 21:17
mam tenhle parni hrnec a je to nejpouzivanejsi vec u nas v kuchyni ...brambory z pary jsou delikatni, zmrazeny losos je hned hotovy, zelenina neztraci chut, masove rolky (zabalene v alobalu) jsou uplne nejlepsi ... fakt muzu jen doporucit :-)
20. 03. 2013 17:52
Zajímavé přístroje, hranolky ale nemusím..ale stejně bych je asi upekla v troubě bez tuku:-)
20. 03. 2013 17:52
Zajímavé přístroje, hranolky ale nemusím..ale stejně bych je asi upekla v troubě bez tuku:-)
13. 03. 2013 08:55
zajímavé a inspirativní... asi o tom budu uvažovat
10. 03. 2013 15:54
Nejradši maso připravuji na pánvi s nepřilnavým povrchem (titan), maso se restuje jen s minimálním množstvím oleje, přitom chutná podobně jako smažené
05. 03. 2013 21:12
Mám troubu,kde je funkce pečení v páře.Přiznám se ,že ji málo využívám.Musím to ve svém zájmu napravit a pokrmy v ní připravovat.
04. 03. 2013 12:18
parní hrnec mi objednal manžel - ještě nedorazil - tedy manžel jo, hrnec ne - musím se někde poohlédnout po nějakých receptech. Nejsem si jistá, že v tom budu umět vařit.
01. 03. 2013 17:11
Parní hrnec mám doma používám ho ale jen na zeleninu,dote´d jsem v něm nezkoušela dělat maso ale zkusím
27. 02. 2013 18:49
Zase jen reklama..:-(
23. 02. 2013 11:59
myslím že dietně se dá vařit i bez tohoto hrnce
18. 08. 2011 13:50
mám podobnej a dělám v něm ráda,je to rychlý a bez tuku
18. 08. 2011 13:22
hezký... a jak souvusí hrnec s tím, jestli vařím zdravě? Nečekala jsem, že to bude jen relama.
16. 06. 2011 14:20
na dědičnost rodinného talíře moc nevěřím. kvůli zdravotním potížím (ne moc silný žaludek a žlučník) jím o dost jinak, než jsem jedla doma (bůček dvakrát týdně, šunky plátek mezi dva silné chleby, do litru čaje 12 kostek cukru), a zatímco moji rodiče byli při tomhle hubení, já kynula, a není to nic moc ani při "zdravém" režimu, kdy jsem bůček viděla snad naposledy před půl rokem, čaje nesladím a šunky jím 30 g k 50 g celozrnné housce.

Naši partneři